Hrvati o ispadanju Sarajeva: "Hase se okreće u grobu"

Pregrub i pretjeran komentar hrvatskog lista

Hrvati o ispadanju Sarajeva: "Hase se okreće u grobu"

Ispadanje Sarajeva od moldavske Zarije zanimljivo je i medijima u regionu, a najdomišljatiji u pisanju izvještaja i smišljanju naslova bio je hrvatski Germanijak.hr.

Osim što se na pomenutom portalu navodi da je bh. fudbal na niskim granama i da je za je Sarajevo, klub koji je pod vodstvom ambicioznog vlasnika Vincenta Tana, sramota ispasti već u 1. pretkolu Evropske lige, u tekstu piše da se "pokojni Hase vjerovatno okreće u grobu", što je ipak pretjeran i pregrub komentar.

"Bosanskohercegovački nogomet na niskim je granama, pogotovo što se tiče nastupa tamnošnjih predstavnika u europskim natjecanjima, a danas je taj crni niz dobio još jedan tužan čin. Sarajevo, koje je pod ambicioznim vlasnikom Vincentom Tanom najavljivalo europski iskorak i dominaciju u regiji danas se od Europe oprostilo već u prvom pretkolu Europske lige, nakon što su na jedanaesterce usred Sarajeva ispali od moldavskog predstavnika Zarije Balti", piše Germanijak.hr, nakon čega slijedi:

"Tragedija je još veća ako uzmemo u obzir da je Zaria, četvrtoplasirana momčad moldavskog prvenstva prije ovog vjerojatno van granica svoje države na naslovnice stigla samo kada su 2009., još pod imenom Olimpia Balti, održali dražbu u kojoj je pobjednik dobio mogućnost - potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s klubom. Najveću cifru ponudio je izvjesni brazilski poduzetnik s afinitetom rekreativnog igranja nogometa, ali naknadno su ustvrdili nepravilnosti pri njegovoj uplati, pa je dražba ponovljena. Konačni pobjednik nikada nije obznanjen. Uz to, predsjednik Andrian Bogdan je ujedno i trener vratara, dok su u povijesti tek jednom slavili u ukupno šest europskih susreta prije ovog ogleda protiv Sarajeva, i to kada su izbacili Kazanj iz Lenkorana još 2010. godine".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osim što se pokojni Hase vjerojatno okreće u grobu, tugu regionalnog nogometa produbili su večeras i srpski predstavnici Vojvodina te Mladost iz Lučana. Obje ekipe ispale su već u prvom pretkolu; Voša s ukupnih 3:2 od slovačkog Ružomberoka, dok manje favorizirana Mladost nije mogla preko Intera iz Bakua, koji je danas slavio s 2:0. Točku na i stavila je Zvezda, remiziravši 3:3 s predstavnikom Malte, Florianom. Oni su ipak prošli dalje pošto su u Beogradu slavili sa 3:0".

Na kraju teksta se nalazi interesantna odjava: "Jadna majko".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi