Hrvati stopostotni nakon dva kola

EP u rukometu

Hrvati stopostotni nakon dva kola

Rukometaši Hrvatske savladali su Sloveniju u okviru drugog kola grupe D, dok su Francuzi došli do prve pobjede na ovom prvenstvu.

Hrvatska je već na samom startu susreta došla do prednosti od tri gola, na krilima Ivana Čupića i Domagoja Duvnjaka. Na poluvrijeme se otišlo sa ubjedljivom prednošću Hrvata (16:12).

Početak drugog poluvremena donio je nešto bolju igru Slovenaca, a u 43. minuti utakmica je bila u egalu. Tada su Kockasti ubacili u brzinu više i nisu dozvolili Slovencima da povedu. Konačan rezultat glasio je 29:31 u korist hrvatskih rukometaša.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Ivan Čupić, sa devet postignutih golova i sjajnom realizacijom šuta (75%). Krilnom igraču Hrvatske pridružio se Blaženko Lacković, postigavši šest golova. Zmajčeki su igrali na krilima Dragana Gajića (osam golova) i Mihe Žvižeja (sedam golova).

U grupi C Francuska je savladala Rusiju, došavši tako do prve pobjede na prvenstvu. Već u prvom poluvremenu se mogao naslutiti pobjednik, jer su Francuzi imali pet golova prednosti (16:11). Drugi dio susreta donio je sličnu igru, a francuski rukometaši su pametno čuvali prednost i došli do sigurne pobjede od 28:24.

Kod reprezentacije Francuske se najviše istakao Daniel Narcisse sa pet golova, a pridružili su mu se Guillaume Joli i Arnaud Bingo sa po četiri postignuta pogotka.

Grupa C:
Francuska - Rusija 28:24

Grupa D:
Hrvatska - Slovenija 31:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.