"Hrvati za to nemaju argumente, čemu ove utakmice?"

Selektor Meksika razočaran

"Hrvati za to nemaju argumente, čemu ove utakmice?"

Sutra će u Ameirici snage odmjeriti reprezentacije Hrvatske i Meksika. Hrvatska je poražena od Perua 2:0, a nakon toga meča Zlatko Dalić odlučio je pustiti Modrića, Mandžukića, Perišića, Brozovića, Subašića i Kalinića da se vrate u svoje klubove i tako propuste ovaj meč.

Izazvalo je to negodovanje hrvatske javnosti, ali i pojedinih nogomeaša koji su ostali u bazi reprezentacije, a zanimljivo da se odluka Dalića nije dopala ni selektoru Meksika Juanu Carlosu Osoriju.

"Nije mi jasno zašto je Hrvatska pustila toliko igrača natrag u klubove. Nemaju za to neke argumente. Mislim kako bi organizatori ovakvih utakmica morali ubuduće nešto napraviti po tom pitanju i u ugovore uvrstiti odredbe koje momčadi obvezuju da igraju u svojem najjačem sastavu", prenose mediji u komšiluku izjavu Osorija.

"Čemu ove utakmice ako ne igraju najbolji igrači? Ideja je da se pripremamo najbolji protiv najboljih za Svjetsko prvenstvo", dodao je selektor Meksika koji je u prvom prijateljskom meču savladao Island sa 3:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi