Hrvatice eliminisale Poljakinje

Hrvatice eliminisale Poljakinje

Nakon što su košarkašice Hrvatske u drugom kolu grupe F slavile protiv domaćih Poljakinja sa 66:57 završen je tek prvi dio plana selektora Bralića a kada je u pitanju povratak u igru njegovih igračica i plasman u četvrtfinale.

Pobijediti domaćina šampionata nije lako, pogotovo nakon što su Hrvatice doživjele šokantan poraz od Crnogorki i u trenutku kada dan za danom zbog povreda ostaju bez košarkašica. Jelavić, Lelas i Vrsaljko, čak i jače reprezentacije bi osjetile takav nedostatak u rotaciji. Ne i Hrvatska, sada im za četvrtfinale treba pobjeda nad Španjolkama. Da, upravo zato su Španjolke navijale za Poljsku.

Izabranice selektora Stipe Bralića su dobro otvorile utakmicu i u tom ritmu istu završile u svoju korist. Pobjeda u skokovima je bila na strani selekcije Hrvatske (47:36), a upravo su taj dio u ovom susretu mnogi stručnjaci vidjeli kao ključ pobjede ili poraza.

U sastavu pobjednica Mandir je opet odigrala fenomenalnu rolu u kojoj je pogodila za 13 koševa uz 9 skokova. Nije mnogo zaostajala niti Ivanković sa 13 poena i 8 skokova. Ciglar je imala interesantan učinak od 9 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Kod poraženih najbolja je bila Kobryn sa 17 poena. Ovoj igračici sa WNBA iskustvom pomogla je samo Mowlik,sa 11 poena.


Rezultati 2. kola grupe F:


Španija - Latvija 66:57 (Montanana 16 p, 6 as., Lyttle 16 p, 9 sk./ Babkina 17, Kubina 10 sk.)
Hrvatska - Poljska 64:56 (Mandir 13 p, 9 sk., Ivanković 13 p, 8 sk./ Kobryn 17, Mowlik 11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.