Hrvatska bez kalkulacija, Egipat na gol razliku

Hrvatska na Bjelorusiju, Španija protiv Srbije

Hrvatska bez kalkulacija, Egipat na gol razliku

M. Maksimović

Sve je jasno i u grupi D.Posljednju utakmicu grupne faze takmičenja odigrali su Mađarska i Egipat.Slavila je Mađarska 29:26 koja je osigurala plasman Egipta u osminu finala.

O prvom mjestu u grupi odlučivali su prema očekivanju Španija i Hrvatska. Odluka o pobjedniku je pala u samoj završnici.Golom Čupića u desetoj minuti Hrvatska je stigla do minimalne prednosti i od tog trenutka Španija je do kraja poluvremena stalno u minusu.Jedan od dva gola.Takvu situaciju na terenu imamo sve do 38.minute kada Ariño vraća utakmicu na početak (17:17).

 

U tom periodu Španija pravi seriju 6:2 pa ima 19:18  41.minuti. U tim trenucima je izgledalo kako Španci nakon gola Maquede za 21:18 lome utakmicu, ali se Hrvatska preko Kopljara i Vorija vraća.Završnica je super zanimljiva, Hrvatska sa dva igrača manje preko Horvata stiže do gola. Halilović je skinuo dvije lopte, Čupić zaradio isključenje Morrosa, što kažnjava Vori. Rocas je sa krila pogodio stativu a pobjedu Hrvatske 27:25 ovjerava Šprem.

 

Alilović na golu 16 odbrana, Čupić u napadu nezaustavljiv sa osam golova.Na golu Španije Šterbik samo šest odbrana, Maqueda najefikasniji sa sedam golova.

 

Egipčani su imali sreću da u posljednjem susretu igraju protiv Australije.Poveli su 9:0, na kraju slavili sa +25, 39:14.Najbolji u redovima Egipta bili su Mohamed Mamdouh sa šest i Mohamed Hisham sa sedam golova, na golu Mostafa je imao 17 odbrana.

 

Na kraju je o poretku u grupi odlučivao duel Mađarske i Alžira.Mađari imaju na poluvremenu 14:8, šest minuta prije kraja plus osam. U završnici dolazi do opuštanja, pa je Alžir ublažio poraz.U pobjedničkoj selekciji po pet pogodaka postigli su Lekai, Gabor Ancsin i Gergely Harsanyi dok je s druge strane šest puta bio precizan Messaoud Berkous. Alžir je kao i Egipat osvojio tri boda, ali neće u osminu finala zbog slabije gol razlike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.