Hrvatska bolja od mladih bh. rukometašica

U prijateljskom susretu

Hrvatska bolja od mladih bh. rukometašica

O. Lekić

Ženska omladinska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu je poražena od vršnjakinja iz Hrvatske (34:19).

Mlade bosanskohercegovačke rukometašice u svom prvom prijateljskom susretu poražena su od Hrvatske, koja se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Mesihe Sarajlić - Beganović, sa mnogo treme i respketa prema protivnicima ušle su u susret, pa je Hrvatska povela sa 9:0.

Nakon prvog postignutog gola u redovima našeg nacionalnog tima nestalo je i treme, pa se od 10 do 30 minute na parketu vodila ravnopravna borba, a na odmor se otišlo pri rezultatu 17:9 za gošće.

U drugom dijelu, tačnije u 47. minuti naše mlade rukometašice prišle su gošćama na 6 golova zaostatka (22:16), no do kraja je bh. selektorica pružila priliku svim igračicama, te se osjetilo da Hrvatska ima mnogo širi kadar. Gošće su to iskoristile i na kraju su slavile sa ubjedljivih 34:19.

Kod Bosne i Hercegovine najefikasnije su bile Ćamila Mičijević sa sedam, te Branka Majstorović sa 4 gola, dok su kod gošći najučinkovitije bile Renata Kežić, Kika Vrkljan i Silvija Masnić sa po sedam golova.

"Na samom početku smo bili pomalo izgubljeni, ali s obzirom da se radi o prvom susretu ovih djevojčica, to je bilo i za očekivati. Nakon što smo postigli prvi gol i naša igra je bila mnogo bolja. Na kraju sam priliku dala i svim djevojčicama jer smatram da su to i zaslužile radom na proteklim okupljanjima. Hrvatska je kvalitetna selekcija, odnosno u samom je vrhu evropskog rukometa i mislim da sa ovim današnjim, ali i sa tri susreta koja će uslijediti, možemo od izabranica Ede Šmita mnogo naučiti", rekla je bh. selektorica za naš portal, dok je selektor Hrvatske Edo Šmit izjavio:

"Susreti sa Bosnom i Hercegovinom mnogo će nam dobro doći pred nastup na Evropskom prvenstvu. Radio sam kao trener u BiH i doista mi je drago da se i ovdje počela posvećivati pažnja mladim rukometašicama i mislim da je to ispravan put. Mlade bh. rukometašice u susret su ušle sa dosta treme, što je bilo i za očekivati jer po prvi put igraju međunarodnu utakmicu. Međutim, nakon sto su se oslobodile tog pritiska pokazale su da imaju određeni kvalitet od 10. do 50. minute bili su nam ravnopravan protivnik U odnosu na Mediteranske igre koje su održane prije nekih pola godine u Pločama, bh. ekipa je mnogo kvalitetnija. Pomalo sam i iznenađen, ali me kao istinskog sportskog zaljubljenika to raduje. Mislim da je RSBiH napravio pravi potez i samo je potrebno strpljenja i mnogo rada. Mi smo u ovoj godini odigrali dvadeset i nešto utakmica i to se pimjeti."

BiH - Hrvatska 19:34 (9:17)
Sedmerci: BiH 5 (5), Hrvatska 13 (11). Isključenja: BiH 14 minuta, Hrvatska 10 minuta.
BiH: Borčak, Omanović, Arsić 2, Vrančić 1, Kovačević 1, Zrnić 2, Šimić 1, Kasumačić, Jarak 1, Zvekić 1, Mičijević 7, Banjanin, Topić, Majstorović 3, Tahirović, Bebić.
Hrvatska: Mikulić, Mikolčić, Kežić 7, Miočinović, Čović 4, Vrkljan 7, Runje, Masnić 7, Tvorić, Kapitanović, Debelić 3, Vučić 2, Budić, Maraš, Benić 3, Galić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti