Hrvatska bolja od Turske na Efes kupu

Hrvatska bolja od Turske na Efes kupu

Edmir Škorić

U okviru Efes kupa hrvatski košarkaši pobijedili su Turke rezultatom 82:77, a u drugoj utakmici Latvija je u pravoj drami bila bolja od Velike Britanije (86:84).

Bez Marka Tomasa i Zorana Planinića košarkaši Hrvatske otputovali su u Tursku gdje su u okviru Efes kupa sinoć bili bolji od domaćina Turske. Bolje su utakmicu otvorili Turci koji su imali prednost 16:9, ali je serijom od 10:2 selekcija Hrvatske došla u vodstvo, koje je do kraja prvog poluvremena čuvala. Turski košarkaši su se vratili početkom treće četvrtine, ali šest poena Marka Banića ponovo donosi prednost gostima.

U posljednjim sekundama Onan je šutirao za tri poena, te promašio, a Popović je u narednom napadu s linije slobodnih bacanja završio čitavu priču. U dresu Hrvatske najbolji su bili Roko Ukić (16 poena), te Nikša Prkačin (12 poena), dok su kod domaćih najraspoloženiji bili Turkoglu, Atsur i Onan.

U drugoj utakmici Latvija je u jednoj dramatičnoj završnici, ipak, savladala Veliku Britaniju. Naime, Valters je pogodio tricu za 84:84, a onda su Britanci izgubili loptu, tačnije George. Janicenoks je to kaznio sa dva poena, pa su Latvijci na kraju slavili s ukupnih 86:84. Najbolji u redovima Latvije bili su Kambala, Skele, a kod Britanaca Nick George i Robert Archibald.

Efes kup:
Turska - Hrvatska 77:82
Latvija - V. Britanija 86:84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.