Hrvatska i Egipat stigli do finala

Preko Italije i Turske

Hrvatska i Egipat stigli do finala

M. Maksimović

U finalu muškog rukometnog turnira na Mediteranskim igrama, igrat će Hrvatska i Egipat. Hrvatska je na putu prema finalu pobjedila Italiju 23:21, dok je Egipat nadigrao domaćina Tursku 25:22.

Hrvatska je protiv Italije predvođena raspoloženim Jerkom Matulićem koji postiže četiri gola povela 8:5, ali se Italija preko Radovčića i Volpija vratila. Italija je kratko držala vodstvo u drugom dijelu, ali je Hrvatska već do 42.minute ponovo preuzela kontrolu igre i rezultata.

U samoj završnici Gavranović, Šprem i  Karačić svojim golovima nedozvoljavaju da završnica bude neizvjesna.Stevanović je opet bio odličan na golu sa 17 odbrana, Matulić je zabio osam golova.Kod selekcije Italije Tin Tokić je bio prvo ime sa sedam golova.


Egipčani su u drugom polufinalu potpuno zasluženo savladali Tursku koja je u posljednjih 12 minuta zamalo napravila preokret.  U nekoliko navrata, Egipčani su imali četiri, pet golova razlike, ali su Turci u pet minuta od 51 do  minute napravili 5:0 za vodstvo Egipta 22:23. Ipak u završnici Elahmar sa dva gola odvodi Egipat u polufinale. Elahmar je predvodio grupu od pet igrača koji su zabili po četiri gola, dok je na drugoj strani Catkin postigao sam šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije