Hrvatska i Litvanija za prvo mjesto

Bamberg Superkup

Hrvatska i Litvanija za prvo mjesto

Jedan od najjačih košarkaških turnira koji se igra uoči Mundobasketa u Turskoj svakako je Superkup u njemačkom Bambergu na kojem su sinoć igrane utakmice drugog kola.

Hrvatska i Litvanija su upisale druge pobjede i danas će se u međusobnom duelu boriti za pobjednika turnira, a naslov osvojen prošle godine brani Hrvatska.

Hrvatska je sinoć protiv Turske odigrala odličnu utakmici i pokazala da je spremna za nastup na Mundobasketu. Izabranici Joke Vrankovića su ubacili čak 14 trica, te nisu dozvolili Turcima da im se primaknu niti jednom na manje od šest poena razlike. Bila je ovo peta pobjede Hrvatske u posljednjih sedam utakmica.

Prvo ime Hrvatske u pobjedi rezultatom 72:61 bio je Roko Ukić sa 19 poena, Marko Tomas je dodao 14 uz četiri trice, Marko Banić 11 poena i 5 skokova, a Popović i Lončar po 8 poena. Kod Turaka je jedina svjetla tačka bio Cenk Akyol sa 15 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

U drugoj utakmici je Litvanija bila bolja od domaće selekcije Njemačke sa 78:67. Iako kod Litvanije ne igraju najbolji igrači, ipak, i sa oslabljenom selekcijom su jači od podmlađene Njemačke. Prvo ime Litvanije je bio Linas Kleiza sa 16 poena, dok je kod Nijemaca najbolji bio Hendrik Jagla sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.