Hrvatska izgubila utakmicu i Ukića

Završen Bamberg Superkup

Hrvatska izgubila utakmicu i Ukića

U Bamberu je sinoć završeno 22. izdanje Superkupa koji je ove godine osvojila selekcija Litvanije. Litvanija je u velikom finalu bila bolja od prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske sa 93:82.

Hrvatska je igrala vrlo dobro do početka posljednjeg perioda kada su Litvanci preuzeli stvari u svoje ruke. Izabranici Joke Vrankovića su imali prednost od 11 poena na kraju treće četvrtine, da bi Litvanci napravili veliku seriju i preokrenuli prednost u svoju korist od čak 16 poena (92:76). Na kraju su Hrvati samo uspjeli smanjiti prednost Litvanaca.

Pored poraza Joku Vrankovića više brine povreda startnog playa Roka Ukića, koji se povrijedio sredinom trećeg perioda igre i više nije ulazio. Prvo ime Hrvatske bio je Krešimir Lončar sa 18 poena, Ante Tomić i Roko Ukić su dodali po 11, dok su kod Litvanije najefikasniji bili Linas Kleiza i Tomas Delininkaitisa sa po 14 poena.

Njemačka je bila bolja od Turske sa 68:54 i tako uzela treće mjesto s jednom pobjedom i dva poraza, dok je Turska četvrta sa sve tri poraza. Jan-Hendrik Jagla je sa 14 poena, 9 asistencija i 5 skokova bio prvo ime pobjedničkog sastava, Tibor Pleisse je dodao 11, dok je kod Turske jedino Omer Asik sa 13 poena odigrao u skladu svojih mogućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.