Hrvatska  košarkaška reprezentacija savladala Argentinu

Na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska košarkaška reprezentacija savladala Argentinu

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Hrvatske stigla je do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu. Nakon što su jučer teže od očekivanog savladali Filipine, izabranici Jasmina Repeše su danas pružili mnogo bolju partiju i savladali su Argentinu (90:85).

Većim dijelom susreta Hrvatska je imala prednost, a u posljednjih deset minuta naši zapadni susjedi su ušli sa viškom od 12 poena (63:51). Stečenu prednost u posljednjoj četvrtini su znalački sačuvali, pa su stigli do veoma važne pobjede.

Simon sa 18, te Šarić i Bogdanović sa po 16 poena bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok su Scola sa 30, te novi igrač Reala, Campazzo, sa 13 poena bili najučinkovitiji kod Argentine.

Pobjede su danas ostvarili i Australija, te Dominikanska Republika. Australija je bila ubjedljiva protiv Južne Koreje (89:55), dok je Dominikanska Republika savladala Novi Zeland (76:63).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije