Snuždeni, ali nabrijani da pokažu ko su i šta su: Hrvatima je debakl od Španije otvorio oči
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kramarić i Majer spremni dati sve za uspjeh

Snuždeni, ali nabrijani da pokažu ko su i šta su: Hrvatima je debakl od Španije otvorio oči

Midhat Šljivak

Hrvatska je poražena od Španije u prvom kolu Evropskog prvenstva s 3:0, a pred naredni meč s Albanijom poprilično su naoštreni bili Andrej Kramarić i Lovro Majer. Svi žele pokazati da je to bio samo loš dan.

Hrvatska je neočekivano lako izgubila od Španije u 1. kolu Evropskog prvenstva. Bilo je čak 3:0 i Vatreni su sada pred imperativom pobjeda protiv Albanije i Italije.

Snuždeni su se danas na press konferenciji pojavili Andrej Kramarić i Lovro Majer. Ipak, maksimalno nabrijani čekaju meč s Albanijom.

Andrej Kramarić ističe da je cilj samo pobjeda.

"Svaka utakmica je najbitnija. Kratko i jasno - tražimo pobjedu. Bez toga ne možemo ništa drugo računati. Od nas se očekuju tri boda. Maksimalno sam fokusiran na Albaniju", rekao je Kramarić i tvrdi da protiv Španije nije bilo tako loše kao što rezultat govori.

"Nismo skupa pričali, ali po mom mišljenju nije bilo to tako loše kao što rezultat pokazuje. U jednom trenutku primiš, a ne zabiješ, pa izgleda 3:0 na papiru. Nije to tako loše izgledalo kao što se piše. To je nogomet. Više to nije tema, šta je bilo bilo je. Znamo šta je ispred nas, gas do daske i pobijediti, gledati prema naprijed."

Oglasi

"Neki put ti nogomet da, neki put ne da. Nema to veze s iskustvom. Mi ćemo dati maksimum, pa šta bude. Voljeli bismo da se grupna faza završi na najljepši mogući način. Dat ćemo sve od sebe da probamo ostati što duže i da uživamo u ovoj podršci. Ovo nam je prilika i bilo bi šteta da ne iskoristimo ovako domaće prvenstvo."

Albanija defanzivno zna stajati jako dobro. Protiv Hrvatske će sigurno baciti sve karte u odbranu.

"Vjerovatno će se organizovani braniti, a mi ćemo probati naći te zone u kojima možemo biti opasni. Oni će biti 300 posto motivirani, grišće i neće biti laka utakmica. Teško je probijati defanzivnog protivnika. Bitno je strpljenje i maksimalno iskoristiti prilike. Moramo biti defanzivno odgovorni. Slična tekma će biti kao što su igrali s Italijom".

Ističe Kramarić kako nije bitno ko će zabiti gol već samo da se osvoje tri boda.

"Nije bitno ko će dati gol. Mogu ga i sami sebi zabiti samo da dođemo do pobjede. Dat ću sve od sebe da tim pobijedi. Samo da uzmemo tri boda."

Oglasi

Lovro Majer se osvrnuo na činjenicu da je Bruno Petković šutirao penal protiv Španije. Izbornik Dalić je rekao da to nije trebao učiniti jer ga je on i izborio. Majer se nije želio osvrtati na to.

"Izbornik je rekao sve što je trebao. Bruno je uzeo penal, nije zabio i svakom se može desiti. Ne treba tu previše pričati i dodati. To smo riješili", rekao je Majer.

Sjajni vezista hvali atmosferu koju prave hrvatski navijači.

"Meni je ostvarenje sna igrati pred ovoliko naših ljudi. Naježio sam se kad je svirala himna. Borit ćemo se do kraja i pokušati pobijediti ove dvije utakmice i proći grupu."

Albaniju očekuje maksimalno ozbiljnu.

"Gledali smo Albaniju protiv Italije. Dobra ekipa. Njihova najveća moć je motivacija i gladni su uspjeha. To je bitna stavka i neće biti lako protiv njih. Vjerujem da ako ćemo biti pravi protiv njih i Italije, možemo ih dobiti".

Top Komentari

zeničkidokosti
Nisu valjda žmireći igrali protiv španaca, vela havle
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi