Hrvatska napravila čudo nad čudima i izborila polufinale!

Nevjerovatna utakmica u Krakowu

Hrvatska napravila čudo nad čudima i izborila polufinale!

Reprezentacija Hrvatske je večeras napravila čudo kakvo rukomet ne pamti. U susretu sa Poljskom, Kaubojima je trebala pobjeda od 11 golova razlike protiv superjake selekcije domaćina. Na veliko iznenađenje, Hrvatska je slavila sa 37:23 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Već na startu utakmice vidjelo se da su rukometaši Hrvatske bili odlučni da se ne predaju do samog kraja. Za plasman u polufinale trebalo im je pravo čudo - pobjeda protiv sjajne reprezentacije Poljske od čak jedanaest golova razlike, a izabranici Željka Babića su od početka krenuli u svoju misiju.

Hrvati su na startu poveli sa 3:0, a domaća selekcija je svoj prvi pogodak postigla tek u desetoj minuti. Kako je utakmica odmicala, prednost popularnih Kauboja je sve više rasla, a ona je na poluvremenu iznosila +5 (15:10).

Na startu drugog poluvremena Hrvatska pravi nestvarnu seriju od 8:0 i tada dolazi do prednosti od 13 golova! Publika u Krakowu je već odavno u šoku posmatrala dešavanja na terenu, a s vremenom su svi u dvorani postajali svjesni da njihovoj selekciji prijeti i više nego neočekivana eliminacija.

Hrvatska je Poljskoj dozvolila da se desetak minuta prije kraja približi na -12, ali je potom ponovo uslijedila serija za konačnih 37:23. Uslijedilo je ogromno slavlje hrvatskih rukometaša, a domaćini turnira su se na brutalan način oprostili od takmičenja, iako to apsolutno niko nije očekivao.

Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je Manuel Štrlek sa 11 postignutih pogodaka i to bez ijednog promašaja iz igre. U pobjedničkoj ekipi pratili su ga Marić sa sedam, Horvat sa pet i Čupić sa četiri pogotka. Doprinos velikoj pobjedi Hrvatske dao je i golman Stevanović, koji je sakupio 13 odbrana. U Poljskoj su bolji od ostalih bili Daszek i Bielecki sa četiri pogotka, dok je Krajewski postigao jedan gol manje.

Evropsko prvenstvo:

Poljska - Hrvatska 23:37 (10:15)

Poljska: Szmal, Jurecki 1, Lijewski, Bielecki 4, Krajewski 3, Syprzak 1, Daszek 4, Wyszomirski, Wišniewski 3, Gebala, Lucak, Szyba 3, Chrapkowski 1, Grabarczyk, Konitz 1, Glinski 2

Hrvatska: Stevanović, Alilović; Marić 7, Duvnjak 1, Kopljar 3, Gojun, Horvat 5, Karačić, Štrlek 11, Čupić 4, Kovačević, Mamić, Šebetić 2, Slišković 4, Cindrić, Brozović

Podvig za sva vremena

Hrvatska je večeras napravila podvig za sva vremena. Čudo!

Posted by SportSport.ba on Wednesday, 27 January 2016

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi