Hrvatska odabrala novog rivala: "Mnogima pada mrak na oči na spomen te selekcije"

Susret se igra za nešto više od dva mjeseca

Hrvatska odabrala novog rivala: "Mnogima pada mrak na oči na spomen te selekcije"

S. Mlaćo

Narednog mjeseca okupit će se i reprezentacija Hrvatske, a dogovoren je i novi prijateljski meč.

Rival će biti selekcija Turske u Turskoj, što je potvrđeno iz HNS-a.

"Na spomen te reprezentacije i danas mnogima pada mrak na oči", pišu hrvatski mediji.

Turska je na EURU 2008.godine nakon penala savladala Hrvatsku i izborila polufinale, a viđena je prava drama koja se još uvijek pamti.

"Prijateljski okršaj u studenome bit će jubilarni deseti međusobni susret Hrvatske i Turske, a nekoliko je njih vrlo pamtljivih. Upravo je Turska na Euru 1996. bila povijesni prvi protivnik Hrvatske na velikim natjecanjima, a zahvaljujući pogotku Gorana Vlaovića to je ujedno postala i prva pobjeda Vatrenih. Hrvatska je također svladala Tursku s 1:0 na Euru 2016. sjajnim pogotkom Luke Modrića, a svakako se pamti i prolazak pored Turske u dokvalifikacijama za EURO 2012., uz briljantnu pobjedu od 3:0 u Istanbulu. S druge strane, nezaboravna je i utakmica na Euru 2008. godine, kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i tako izborila polufinale turnira poslije prave drame”, naveli su iz HNS-a.

Susret se igra 11.11. na stadionu Ataturk.

Top Komentari

GigantMostarski
Al ona 2008sma, sada vec daaaaaavna je sigurno bila uzasno iskustvo. Penali su mi od tad najveca lutrija moguca i tu odlucuje sreca, u to sam se uvjerio vise puta. Penale volim ako ne navijam ni za jednu od ekipa pa da bude malo "gutavo" :D
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi