Hrvatska opet bolja od BiH

U prijateljskom susretu

Hrvatska opet bolja od BiH

O. Lekić

Ženska omladinska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U - 17) i u drugom prijateljskom susretu poražena je od Hrvatske. Izabranice Ede Šmita slavile su rezultatom (40:21).

Kao i u prvoj prijateljskoj utakmici, naše mmlade djevojke loše su otvorile utakmicu, pa je Hrvatska u 11. minuti vodila 8:0, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 18:9 za gošće.

Do sredine drugog poluvremena, tačnije do 47. minute mlade bh. rukometašice su bile su dostojan suparnik kvalitetnijoj Hrvatskoj i u pomenutoj minuti gošće su imale prednost od šest golova 24:18.

Međutim, u samom finišu bh. kadetkinje su pale na fizičkom planu, što su Hrvatice znale iskoristiti i na kraju su ubilježile ubjedljivu pobjedu. Kod našeg nacionalnog tima istakle su se Branka Majstorović i Sara Arsić, koja je sa 9 golova bila i najefikasnija.

"Iako smo doživjele dva ubjedljiva poraza, mislim da su nam ovi susreti bili od velikog značaja. Hrvatska reprezentacija pripada samom vrhu evropskog rukometa i doista smatram da od naših susjeda imamo šta naučiti. U oba susreta odigrali smo kvalitetno nekih 40 minuta. Problem nam je bilo otvaranje i zatvaranje susreta. Ima potencijala, no moramo mnogo raditi i moramo pokušati pronaći još nekoliko igračica jer je evidentno da nemamo širine na klupi", istakla je bh. selektorica Mersiha Sarajlić - Beganović.

"Mi smo prezadovoljni prijemom u Sarajevu. Organizacija je bila na nivou, a nama ostaje da se 17. i 18. juna na isti način odužimo BiH. Zadovoljan sam igrom svojih izabranica, a prijatno iznenađen bh. selekcijom. U oba susreta bh. rukometašice su po nekih 40 minuta bile ravnopravne našoj selekciji, no vidi se da moja kolegica nema širok igrački fond. Rezultati BiH ne trebaju zabrinuti jer ipak mi pripadamo vrhu evropskog rukometa", istakao je hrvatski selektor Edo Šmit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.