Hrvatska ponovo bolja od Srbije

Kauboji slavili

Hrvatska ponovo bolja od Srbije

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je večeras u Rijeci selekciju Srbije 34:30 u prijateljskom susretu pred Svjetsko prvenstvo.

Nakon što su Kauboji jučer lagano stigli do pobjede nad istim protivnikom (35:28), večeras je Srbije bila u egalu sve do posljednjih pet minuta utakmice.

Srbija je dobro otvorila večerašnji meč. Momir Ilić je bio nezaustavljiv na otvaranju, te su u 18. minuti gosti imali dva gola prednosti (9:7).

Ipak, Hrvati su do kraja poluvremena nešto bolji. S dva gola Sliškovića i jednim Vorija, na odmor odlaze sa dva gola prednosti, 16:14.

Zanimljivo je bilo i u nastavku. Hrvati su u nekoliko navrata imali plus tri, ali se Srbija konstantno vraćala u meč. 

Rezultatski egal je trajao do pet minuta prije kraja. Srbija u posljednjih pet minuta nije uspjela zabiti gol, što Hrvati koriste, te dolaze do pobjede u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.