Hrvatska pregazila Island, Poljska bolja od Francuske

Evropsko prvenstvo

Hrvatska pregazila Island, Poljska bolja od Francuske

U večernjem terminu odigrane su dvije utakmice na rukometnom Evropskom prvenstvu, kojim smo saznali konačan poredak u grupama A i B.

Poljska je pred svojom publikom iznenađujuće nanijela težak poraz Francuskoj rezultatom 31:25, dok je Hrvatska s lakoćom pregazila Island i došla do pobjede 37:28.

Ovom pobjedom, Poljska je zauzela prvo mjesto u grupi A ispred Francuske i Makedonije, dok se od prvenstva u ranijem terminu oprostila Srbija. Hrvatska je večerašnjom pobjedom također potvrdila svoj plasman u drugi krug.

Najefikasniji igrač u reprezentaciji Hrvatske bio je Marino Marić sa osam pogodaka iz devet pokušaja, dok je Manuel Štrlek dodao šest golova i to bez promašaja iz igre. U redovima poraženog Islanda prednjačili su Gunnarsson i Sigurdsson sa po šest pogodaka.

U pobjedi Poljske nad Francuskom briljirao je Karol Bielecki sa devet pogodaka, dok je Syprzak dodao tri manje. Francusku su sa po pet pogodaka predvodili Mahe i Abalo, a Nyokas je postigao četiri gola.

Evropsko prvenstvo:

Poljska - Francuska 31:25 (16:13)
Hrvatska - Island 37:28 (19:10)

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Marić 8, Duvnjak 2, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 4, Karačić 1, Štrlek 6, Čupić 4, Kovačević 0, Mamić 2, Sebetić 2, Slišković 2, Cindrić, Brozović 2

Island: Gustavsson 1, Edvardsson, Svavarsson 1, Palmarsson, Karason 1, Hallgrimsson, Atlason 2, Sigurdsson 6, Gudjonsson 3, Gudmundsson 2, Gunnarsson 6, Petersson 3, R. Gunnarsson 1, Sigurmannsson 1, Gunnarsson 1, Helgason.

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili, Nyokas 4, Narcisse 1, Honrubia, Karabatić 1, Mahe 5, Abalo 5, Sorhaindo 2, Guigou 3, Karabatić 2, Fabregas, Derot, Porte 2, Kounkoud.

Poljska: Szmal, Wyszomirski, Lijewski 5, Krajewski 6, Bielecki 9, Wisniewski, Jurecki 2, Konitz 1, Grabarczyk, Glinski, Syprzak 6, Daszek, Gebala, Lucak 1, Szyba, Chrapkowski 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti