Hrvatska preko Portorika u osminu finala

Mundobasket

Hrvatska preko Portorika u osminu finala

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjedom od 103:82 nad selekcijom Portorika osigurala je plasman u osminu finala Mundobasketa.

Izabranici Jasmina Repeše sjajno su otvorili sami početak utakmice, te dominirali u uvodnih 10 minuta susreta. Ovaj duel je direktno odlučio o tome koja će selekcija u narednu fazu Svjetskog prvenstva.

Hrvati su se mnogo bolje snašli u ovom značajnom susretu, a pitanje pobjednika na ovome susretu niti jednom nije došlo u pitanje. Selekcija naših zapadnih komšija je cijelim tokom meča držala dvocifrenu prednost. 

Sjajnu partiju za Hrvatsku pružio je Bojan Bogdanović. Košarkaš rođen u Mostaru ubacio je 23 poena, a odličnu podršku imao je i u Dariju Šariću koji je ubacio 15 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio košarkaš Minnesota Timberwolvesa JJ Barea koji je postigao 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.