Hrvatska razbila Rusiju i ostala u igri za polufinale

EP za rukometaše

Hrvatska razbila Rusiju i ostala u igri za polufinale

Edmir Škorić

Hrvatska je bez problema savladala Rusiju rezultatom 33:25 u utakmici drugog kola drugog kruga rukometnog Eura u Danskoj.

Hrvatskoj su neophodne pobjede protiv Rusije i Poljske kako bi izboorila polufinale. Prvu su prepreku, rusku reprezentaciju, uspješno prošli. No, i ako pobijede Poljake, Hrvati nisu sigurni, jer je dosta toga u rukama Francuza.

Izabranici Slavka Goluže su narpavili sjajan start i seriju 4:0. Već nakon 15-ak minuta igre imali su plus sedam (10:3) i cijelo vrijeme su držali sve konce u svojim rukama. Rusi se do poluvremena uspjeli malo približiti. Na odmor se otišlo kod rezultata 16:11.

I u nastavku su Hrvati diktirali tempo igre na krilima iskusnog Igora Vorija. Uspjeli su na kraju uvjerljivo slaviti rezultatom 33:25.

Zlatko Horvat je zabio sedam, Igor Vori i Ivan Slišković po pet golova. Mirko Alilović je sakupio osam odbrana. Kod Rusa je Aleksei Poliakov postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.