Kraj Hrvatske kakvu znamo? Četiri simbola bi mogla dići sidro, najveće iznenađenje Brozović
Foto: Pixsell

Najave sa Ostrva

Kraj Hrvatske kakvu znamo? Četiri simbola bi mogla dići sidro, najveće iznenađenje Brozović

Admin Čaušević

Evropsko prvenstvo je iza ugla, a inostarni mediji u analizi reprezentacija učesnica posebnu pažnju posvećuju Hrvatskoj, reprezetnaciji koja je uvijek opasna na velikim takmičenjima. Tako će biti i u Njemačkoj.

Pod vodstvom Zlatka Dalića Hrvatska se isprofilisala kao reprezentaciju koja je stvorena za turnirska takmičenja. Pokazale su to srebrerena i bronzana medalja na posljednja dva Svjetska prvenstva.

Dalić je Vatrene do sada predvodio na jednom Euru. Bilo je to prije tri godine gdje su Hrvati poslije velike drame ispali od Španije u osmini finala. Nakon produžetka bilo je 5:3 za Crvenu furiju.

Hrvatska će priliku za osvetu imati u Njemačkoj pošto je smještena u istu grupu kao i Španija. Tu su još selekcije Italije i Albanije te se definitivno radi o grupi smrti.

Analizirajući Vatrene ugledni Daily Mail ih je stavio u grupu favorita iz sjene, ali i najavio vrlo izglednu smjenu generacije i odlazak igrača koji su na neki način postali simoboli hrvatskog nacionalnog tima.

Naime, Englezi su najavili oproštaj od dresa Hrvatske četvorice igrača. S obzirom na godine za Luku Modrića, Ivana Perišića i Domagoja Vidu je to i očekivano, dok se iznenađujuće na listi našao i 31-godišnji Marcelo Brozović.

Oglasi

"Njemačka bi se mogla smatrati posljednjom šansom za Hrvatsku, s obzirom da će Luka Modrić. jedan od najboljih veznjaka na svijetu duže od decenije, vjerovatno igrati na svom završnom turniru."

"Ovaj bi turnir mogao biti posljednji i za Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Domagoja Vidu, koji su zadnjih godina bili velikani hrvatske reprezentacije. Iako je u teškoj grupi, Hrvatska je opasna i može frustrirati najveće ekipe i možda otići daleko", navodi Daily Mail.

Brozović je proteklu sezonu igrao u Al Nassru. Nivo fudbala u Saudijskoj Arabiji nije ni približan onom u najjačim ligama Evrope, međutim eventualni odlazak iskusnog veznjaka iz reprezentacije Hrvatske bi bio prvoklasno iznenađenje.

Do sada je bivši član Intera skupio 95 nastupa za Vatrene, a u slučaju da Hrvati dođu do četvrtifinala mogao bi doći do kluba 100 gdje su već Modrić (174), Vida (104) i Perišić (130).

Inače, u svojoj analizi poznati engleski medij je osim Modrića izdvojio još trojicu hrvatskih igrača. U pitanju je duo iz Manchester Cityja, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, te u finišu sezone fantastični Andrej Kramarić.

Posljednju provjeru pred Euro Hrvatska će imati u subotu na gostovanju kod Portugala. Očekuje se da Dalić u međuvremenu objavi i konačni spisak od 26 putnika u Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti