Ostali igrači su "pali u sjenu" zbog objave Ivana Perišića, komentari navijača Hrvatske sve govore!
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Oglasio se na Instagramu

Ostali igrači su "pali u sjenu" zbog objave Ivana Perišića, komentari navijača Hrvatske sve govore!

Endin Čaušević

Hrvatska je jučer u prijateljskoj utakmici na Rujevici pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3:0, a danas se u centru pažnje našao Ivan Perišić koji je svojom objavom izazvao oduševljenje navijača Vatrenih.

Hrvati su prošle sedmice počeli pripreme za Evropsko prvenstvo, a izabranici Zlatka Dalića odigrali su prijateljski meč u kojem su bez većih problema savladali Sjevernu Makedoniju.

Na Rujevici je briljirao Lovro Majer koji je postigao dva gola, dok je konačnih 3:0 za Hrvatsku postavio Marco Pašalić.

Dalić nije mogao računati na sve igrače u ovoj utakmici, a to se posebno odnosi na Luku Modrića koji će se danas priključiti reprezentaciji Hrvatske jer je dobio nekoliko dana odmora nakon finala Lige prvaka.

Međutim, ono što može radovati selektora Vatrenih jeste činjenica da je od prve minute igrao Ivan Perišić koji se u finišu sezone uspio vratiti na teren nakon oporavka od teške povrede koljena.

Perišić nije igrao za reprezentaciju još od prošlog ljeta zbog povrede koljena, ali uspio je da se vrati u punu formu pred sami početak Evropskog prvenstva što su svakako odlične vijesti za Dalića i navijače Hrvatske.

Oglasi

Fudbaler splitskog Hajduka odigrao je jučer sat vremena i bio je poprilično zapažen, a jutros je svojom objavom oduševio navijače ove selekcije.

Perišić je i sam sretan zbog povratka u dresu nacionalnog tima nakon pauze koju je imao, te je u nekoliko riječi na Instagramu pokazao koliko mu to znači.

"Vratio sam se", napisao je Perišić.

Oglasi

Perišićeva objava oduševila je navijače Hrvatske koji su se odmah javili u komentarima s dosta optimizma pred mečeve Evropskog prvenstva i derbi prvog kola grupne faze protiv Španije.

"Carvajal spreman za mješalicu", "Perja spreman za EURO", Idemo po zlato", "Bravo Ivane kao da nikad povredu nisi imao", "Sve zvog čega si se borio živiš sad, ostani nam još puno godina u reprezentaciji i naravno 100% zdrav i sretan", samo su neki od komentara navijača Hrvatske.

Iako ima već 35 godina Perišić je fizički i dalje u fantastičnoj formi i pokazao je da se maksimalno spremio za veliko takmičenje.

Također, zna se i koliko je Perišić bitan u Dalićevoj ekipi, a ni selektor Hrvatske nije krio oduševljenje što se igrač Hajduka uspio oporaviti i pripremiti za Evropsko prvenstvo gdje će Hrvati sigurno igrati ozbiljnu ulogu.

Prvu utakmicu Hrvatska igra u Berlinu protiv Španije 15. jula, dok će četiri dana kasnije imati okršaj s Albanijom u Hamburbu. Meč posljednjeg kola grupne faze Hrvatska igra 24. juna protiv Italije u Leipzigu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi