Hrvatska savladala Bjelorusiju na otvaranju EP
Foto: EPA

Slomili protivnika u drugom poluvremenu

Hrvatska savladala Bjelorusiju na otvaranju EP

Rukometna reprezentacija Hrvatske je na otvaranju Evropskog prvenstva teže od očekivanog došla do pobjede nad Bjelorusijom rezultatom 27:21.

Bjelorusi su bolje otvorili meč i poveli sa 2:0, a kasnije i 3:1, da bi u 11. minuti otišli na +3 (7:4). Hrvatska se dosta mučila u prvom dijelu utakmice, kada rukometaši ove selekcije nisu pronalazili rješenje za raspoloženog Sergeja Rutenku, koji je u prvih 30 minuta postigao sedam pogodaka (7/8).

Do kraja poluvremena, Hrvatska je uhvatila ritam i uspjela se rezultatski vratiti u meč, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:15.

Nastavak utakmice donosi mnogo bolje izdanje hrvatskih rukometaša, koji na startu drugog poluvremena dolaze do +2. Hrvatska je u 39. minuti prvi put došla do tri gola prednosti (20:17), a od tog momenta je rutinski održavala stečeno vodstvo, koje su do kraja utakmice dodatno povećali.

Na kraju, Hrvatska je upisala pobjedu rezultatom 27:21 i tako na najbolji način započela svoj nastup u Grupi B.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Manuel Štrlek sa devet pogodaka, dok je Kopljar postigao pet. U reprezentaciji Bjelorusije su se najviše istekli Rutenka sa osam i Šilović sa sedam pogodaka.

Evropsko prvenstvo, Grupa B, 1. kolo:

Hrvatska - Bjelorusija 27:21

HRVATSKA: Alilović, Kopljar 5, Duvnjak, Brozović 2, Ćupić 5, Mamić, Štrlek 9, Stevanović, Kovačević, Horvat, Slišković 3, Kozina, Gojun, Mamić 1, Karačić 1, Šebetić 1. 

BJELORUSIJA: Saldacenka, Šilović 7, Puhovski 1, S. Rutenka 8, Baranov, Babičev 1, Brovka, Mackevič, Kišov, Jurinjok 3, Pacukailik, Titov, Zajcev, Knjazev, Nikulenkov 1, Hadkevič, Prakapenja, Kuleš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi