Hrvatska se poigrala Australijom

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Hrvatska se poigrala Australijom

Edmir Škorić

Hrvatski rukometaši u potpunosti su razbili Australiju u 3. kolu Svjetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Švedskoj.

HZa izabranike Slavke Goluže bio je to samo lakši trening. Protiv vjerovatno najslabije reprezentacije na SP-u slavili su rezultatom 42:15.

Najbolji kod Hrvata bili su Željko Musa sa osam, te Jerko Matulić i Denis Buntić sa sedam golova.U derbiju kola Danska je sa 35:27 savladala selekciju Srbije, te se tako zajedno s Hrvatskom svrstala u glavnog favorita grupe C.

Tek 29 pogodaka postignuto je u duelu Alžira i Rumunije (15:14).

U grupi A derbi su odigrali Španjolska i Njemačka. Nijemci su ušli u završnicu s prednošću, ali je na kraju Furija ostvarila i treću pobjedu, istaknuvši se kao glavni favorit u pomenutoj grupi. Francuska je, potpuno očekivano, nadigrala Bahrein, pobijedivši na kraju s uvjerljivih 41:17.

Mađarska nije imala većih problemsa s Brazilom, kao niti Norveška s Austrijom u utakmicama 3. kola grupe B. Argentina je, pak, u grupi D rezultatom 23:18 savladala Slovačku, dok su Poljaci bili bolji od Čileanaca (38:23), a Šveđani od Južne Koreje (30:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.