Hrvatska startala pobjedom, Srbija jedva

SP za rukometaše u Švedskoj

Hrvatska startala pobjedom, Srbija jedva

Edmir Škorić

Prvo kolo Svjetskog prvenstva za rukometaše odigrano je danas. Hrvatska je pobjedom nad Rumunijom krenula u borbu za zlato, a do pobjede je stigla i Francuska.

Hrvatski rukometaši su u prvm kolu grupe C u švedskom gradu Malmou s 27:21 bili bolji od Rumunije. Puno su se izabranici Slavka Goluže mučili, no na kraju ostvarili vrijedne prve bodove. Najbolji su kod "kockastih" bili Štrlek sa osam i Zrnić sa četiri pogotka. Rumunje je predvodio Alexandru Stamate sa sedam golova.

Do pobjeda je u istoj grupi došla Srbija i to teže nego se to očekivalo. Tek su za jedan pogodak bili bolji od Alžira. Prve bodove u istoj grupi osvojila je Danska, naprosto satravši Australiju (47:12).

U grupi A ubjedljiv trijumf Francuske nad Tunisom (32:19), dok je Njemačka sa pet golova razlike savladala Egipat (30:25). Španija nije imala većih problema protiv Bahreina.

Island je sa 32:26 bio bolji od Mađarske u grupi B, a Norveška je savladala Japan. Domaćin Švedska je još jučer savladala Čile na otvaranju, a u grupi D bez pobjednika je okončan sraz Južne Koreje i Argentine (25:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.