Hrvatska u derbiju kola bolja od Švedske

Poljska preko Rusije u drugi krug

Hrvatska u derbiju kola bolja od Švedske

Rukometaši Hrvatske i Poljske pobjedama u posljednjem kolu osigurali su prvo mjesto, odnosno prolazak u drugi krug na EP u Danskoj. 

Hrvatska je u derbiju grupe D u fantastičnoj utakmici slavila pobjedu protiv Švedske rezultatom 25:24, te osigurala prvo mjesto u grupi i prenijela četiri boda u narednu fazu takmičenja. Šveđani takmičenje nastavljaju sa dva boda. 

Domagoj Duvnjak i Denis Buntić su predvoidli Hrvatsku sa po šest golova, dok je Lukas Karlssson kod Švedske bio najefikasniji sa pet golova. Švedski selektori su iznenadili sve ljubitelje rukometa ostavljanjem prvog golmana Anderssona na klupi, kao i najboljeg igrača Ekdahla koji je u drugom poluvremenu igrao u samo dva napada. 

Poljska je u direktnom duelu za prolazak dalje slavila protiv Rusije sa 24:22 iako su Rusi na poluvremenu vodili sa četiri gola razlike. Rusima za prolazak dalje sada treba poraz Srbije od Francuske. 

Lijewski i Lucak su predvodili Poljsku sa po četiri gola, Slawomir Szmal je imao nevjerovatnu 21 odbranu, a Pavel Atman je sa šest golova bio najbolji strijelac Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.