Hrvatska u finišu slomila Crnu Goru
Najbolji protiv Crne Gore - Bojan Bogdanović

Na krilima Bojana Bogdanovića

Hrvatska u finišu slomila Crnu Goru

M. Maksimović

U prvoj utakmici grupe A Adecco Cupa, Hrvatska je bila bolja od Crne Gore 85:71.Iako rezultatski izgleda ubjedljivo, pitanje pobjednika je riješeno u posljednjih pet minuta.U tom periodu je Hrvatska sa 71:67,serijom 8:0 stigla do nedostižnih 79:67.

U periodu kada se lomila utakmica, Bojan Bogdanović je pogodio tricu, Marko Thomas je povezao pet poena, a trijumf Hrvatske je potvrdio još jednom tricom Bogdanović za 85:69, 1:43 prije kraja utakmice.Upravo je Bogdanović bio prvi strijelac Hrvatske sa 25 poena uz šut za tricu 5/7.Tomić i Draper su dodali po 13 poena, dok je kod selekcije Crne Gore najbolji bio Dragičević sa 19 poena.

Crna Gora je bolje krenula u utakmicu, povela je 13:8, odnosno 18:12,ali se do kraja četvrtine Hrvatska spustila na -2.Prvu osjetniju prednost, Hrvatska je imala u 16.minuti (31:24) zahvaljujući seriji 10:2, a do odlaska u svlačionice Crna Gora je došla na -8.U nastavku je Crna Gora držala priključak, ali se Hrvatska kada je bilo najpotrebnije znala izvući.Posljednji put u 34.minuti, kada je slomljen otpor Crne Gore.

Hrvatska: Tomić 13, Popović 2, Bogdanović 25, Stipčević, Tomas 10, Drejper 13,Simon 2, Markota 9, Zorić 5, Andrić, Rudež 2, Barać 4.

Crna Gora: Jeretin 8, Šehović, Šćepanović 3, Borisov 4, Golubović 7, Kuk 2, Bjelica 4, Vučević 2, Peković 10, Dašić 12, Dragičević 19, Bakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.