Hrvatska u šoku: Goluža izostavio Balića sa popisa za SP

Nije ga ni kontaktirao

Hrvatska u šoku: Goluža izostavio Balića sa popisa za SP

A. Beganović

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Španiji u januaru naredne godine, a na istom nema Ivana Balića.

Hrvatska sportska javnost je u šoku. Naime, Goluža se odrekao usluga nekada najboljeg svjetskog igrača, a za hrvatske medije je izjavio:

"Ja sam tako odlučio. Krećemo u podmlađivanje reprezentacije, a Ivano nije u dobroj formi. Ovo je samo moja odluka. Rekli smo da ćemo poštedjeti neke igrače. Želim vidjeti kako će Vuković igrati, koliko može nositi ovu ekipu i pomoći reprezentaciji. Balić nije u potpunosti otpisan".

Hrvatske novinare interesovalo je da da li je Goluža kontaktirao Balića i da li mu je objasnio svoju odluku.

"Nismo se čuli jer ga nisam mogao dobiti. No, on ovo neće saznati iz novina, svjestan je da nije u takmičarskom ritmu. Meni trebaju zdravi igrači, bez obzira na imena. Može se dogoditi da u Španiju idemo sa 15 igrača", prenosi Index.hr Golužinu izjavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.