Hrvatska u Zadru bolja od Jordana

Pripreme za Mundobasket

Hrvatska u Zadru bolja od Jordana

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u Zadru u sklopu priprema za predstojeći Mundobasket odigrala prijateljsku utakmicu protiv selekcije Jordana i zabilježila pobjedu rezultatom 85:75.

Hrvatska je polovinom trećeg perioda igre imala plus 17, ali je Jordan uspio smanjiti ispod deset razlike, tačnije na minus 9. Više od toga nisu mogli, pa su na kraju izabranici Joke Vrankovića upisali zasluženu pobjedu.

Najefikasniji igrači Hrvatske bili su Luka Žorić i Krešimir Lončar sa po 16 poena, Bojan Bogdanović je dodao 13, Rok Stipčević 11, Marko Tomas 10, a Ante Tomić 9. Kod Jordana je najbolji bio Zaid Abbass sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.