Karačić na zanimljiv način najavio nedjeljni meč: Došli smo u Rim, ali želimo vidjeti papu

U Posušju svjesni važnosti utakmice

Karačić na zanimljiv način najavio nedjeljni meč: Došli smo u Rim, ali želimo vidjeti papu

S. Mlaćo
Posušje igra važan meč na Mokrom Docu u nedjelju protiv Veleža. Rođeni dole bez imperativa, Evropu ne mogu izboriti, dok je domaćima potrebna pobjeda kako bi zvanično osigurali opstanak i u tom slučaju ne bi morali pratiti dešavanja na ostalim utakmicama.

Posušje je u prošlom kolu poraženo od Željezničara sa 3:0, iako su se momci sa Mokrog Doca dobro držali do pred sami kraj.

Krivca za poraz svakako mogu tražiti u u velikim greškama sudije Elvedina Topuzovića koji će vjerovatno biti i žestoko kažnjen za svoju 'predstavu' na Grbavici.

U Posušju su zaboravili na taj meč, iako je ostao gorak okus zbog prije svega sudija, te su se okrenuli nedjeljnom meču. Očekuje se ispunjen Mokri Dolac i proslava ostanka u ligi, što ovaj klub po svemu itekako zaslužuje. 

“Došli smo u Rim, ali želimo vidjeti papu. Ovim putem želimo pozvati sve Posušane i Posušanke, da napune stadion u nedjelju i zajedničkim snagama dođemo do cilja”, kazao je iskusni šef struke Posušja Branko Karačić, te tako jasno opisao cjelokupnu situaciju.

Posušje u ovaj meč ulazi sa desetog mjesta i 34 osvojena boda. Po 34 boda imaju još i Igman, Tuzla City i Sloga Doboj.

Oglasi

Iz lige ispadaju dva kluba, u najtežoj situaciji su Leotar i Sloboda.

Leotar ima 31 bod, a Sloboda 32. Leotar će ugostiti Široki Brijeg, a Sloboda sarajevski Željezničar.

Pravdu na Mokrom Docu dijelit će Miloš Gigović iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi mečevi posljednjeg 33. kola Premijer lige igraju se u nedjelju od 17 sati.

Nakon toga slijedi pauza, a nešto kraća će biti za timove koji izbore Evropu. To su za sada Zrinjski, FK Borac i FK Sarajevo. Četvrti putnik će biti FK Željezničar ili NK Široki Brijeg.

Top Komentari

starmac
POSUŠJE kao klub poštujem ali ovog mazgova KARAČIĆA ni sekunde.Da nije što jeste trebalo bi i dobit jer ovaj to nezasluzuje,jer ima pogan rječnik.Svaka čast Posušju i zelim vam opstanak.
3 0
rodjak
ne mogu ovog "kostura" Karacica sekunde,jos od vremena kad je vodio medjugorce i njegovih provokativnih izjava.Nista, idemo igrati posteno i dobiti Posusje ,kad im nije dao siroki ili medjugorci zasto bi im mi davali.Igrati posteno do kraja,ne interesuje nas sta kome treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti