Eurogol Babića za pobjedu Posušja protiv Sloge
Zanimljiv meč je vidjela publika

Kamenar probudio Posušje, sjajni Vidić kaznio grešku golmana domaćih

Eurogol Babića za pobjedu Posušja protiv Sloge

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

U Posušju su prvi međusobni duel u četvrtini finala Kupa naše zemlje odigrali Posušje i Sloga Doboj.

Dva premijerligaša dobro se poznaju, a na kraju je završilo 3:2 za domaće u posljednjim sekundama uz pogodak kakav se rijetko viđa.

Bila je to teška utakmica, osjetan je bio umor kod oba tima, a posebno domaćina koji je u nedjelju igrao premijerligaški meč na Tušnju.

U 14. minuti velika šansa za Vidića, no ide to pored gola Posušja. Tri minute kasnije zatresla se mreža Posušja.

Božičković iskosa lijepo pogađa sa nekoh 15 metara i gosti su poveli. Boban je uzvratio no izblokiran je, a Vlado Jagodić je odlično postavio svoj tim.

Igrali su čvrsto u zadnjoj liniji, odgovorno na sredini, bez puno rizika. Posušje je pred odlazak na pauzu zaprijetilo preko Ericka, no ni on nije bio precizan.

Oglasi

Trener domaćeg tima Denis Ćorić odmah na startu drugog dijela uvodi Kamenara i Begića, domaći su 'bude', no Sloga i dalje stoji defanzivno čvrsto i domaći nisu imali rješenja.

Begić prijeti za domaće u 57. minuti, a zatim minut kasnije i Petrović koji je ubacio iskosa, no jaka je to lopta bila i otišla je prilika u nepovrat. Incijativa se domaćima isplatila u 61. minuti kada je Kamenar nakon ubačaja glavom pogodoio mrežu Dobojlija.

U 65. minuti potpuno preokret. Vidljivo je bilo da su gosti 'pali', nisu se dobro snalazili na terenu, a domaći su dobili samopouzdanja. Strijelac je bio Petrović kojem je ovo bio debitantski nastup u Wwin ligi. Asistenciju je upisao sjajni Kamenar koji je definitivno ulaskom preokrenuo stvari na terenu.

U 72. minuti glupost pravi golman Ilinčić, Dejan Vidić to kažnjava i vraća stvari na početak. Vidić je zaista u nevjerovatoj formi i koristi svaku grešku protivničkih ekipa.

Činilo se da će ostati 2:2, no u posljednjim sekundama nakon kornera Andro Babić majstorski trese mrežu rivala i to je 3:2, te ćemo u revanšu saznati ko će proći dalje. Jasno je da je sve otvoreno i da će uzbudljivo biti i navedenom meču.

Oglasi

Revanš se igra za 14 dana, a biće odigran u Modriči, gdje Sloga igra svoje domaće utakmice. U prvenstvu dva tima očekuju za vikend novi ispiti. Sloga u subotu dočekuje Zrinjski, dok Posušje u nedjelju igra protiv Veleža na svom terenu.

Četvrtifinale Kupa BiH, prvi meč:

HŠK Posušje - FK Sloga Doboj 3:2

HŠK Posušje: Ilinčić, Vrgoč, Brković, Mandić, Joao Erick, Marić, Maglica, Hanuljak, Pavković, Lučić, Boban.

FK Sloga: Šćekić, Nikolić, Predragović, Božičković, Popara, Batar, Mrzić, Milanović, Kvesić, Varga, Vidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi