Posušju prijeti žestoka kazna zbog napada na službena lica i oštećenje vozila
FOTO: A. Čaušević

Nakon utakmice protiv Sarajeva

Posušju prijeti žestoka kazna zbog napada na službena lica i oštećenje vozila · Saznajemo

Haris Zilić

Ne može bez bure i skandala u bh. fudbalu. Dosta toga smo vidjeli ove sezone, a prema informacijama do kojih je došao naš portal žestoka kazna očekuje HŠK Posušje zbog incidenata nakon utakmice protiv FK Sarajevo koja je odigrana u 15. kolu, koju je Bordo tim dobio sa 0:1 golom Čatakovića.

Posušje očekuje pomenuta kazna zbog napada na službena lica i oštećenje vozila.

Duel na Mokrom Docu je sudio Ermin Sivac iz Zenice, koji je sredinom prvog poluvremena isključio jednog fudbalera Posušja pa su domaći ostali sa igračem manje iako su u tim momentima bili malo bolji rival od gostiju.

Očigledno nezadovoljni dešavanjima na terenu pojedinci su uzeli stvar u svoje ruke i čini se stvorili dobar problem svom klubu.

Prema informacijama do kojih smo također došli, pojedinci su napravili materijalnu štetu na automobilu sudije Amera Macića koji je bio pomoćnik Erminu Sivcu.

Inetresantno da oko stadiona nije bilo policije koja je dužna da obezbijedi sigurnost službenim licima što je svakako propust lokalne policije.

Dodajmo i da su prema našim informacijama iz Posušja pokušali podmetnuti iskaznicu pomoćnog trenera (drugo lice) pa ih i zbog toga očekuju sankcije.

Posušje je trenutno na osmoj poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 18 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon dva vezana poraza među kojima je bi i pomenuti poraz protiv Sarajeva, Posušaci su crni niz prekinuli trijumfom u prošlom kolu protiv Sloge iz Doboja rezultatom 0:1.

U narednom 17. kolu idu u goste ekipi Igmana.

Top Komentari

Fareus1921
A šta je sa bokserom Jakirovićem?
7 2
Farense
Zar Posušje nije najljepše mjesto za igrat sa sportskom fer i korektnom publikom? Hehe Svugdje isto sranje samo drugo pakovanje
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi