Reflektori spremni u domu HŠK Posušje, uskoro još jedan veliki infrastrukturni projekat

Dario Sesar sa članovima Upravnog odbora radi veliki posao

Reflektori spremni u domu HŠK Posušje, uskoro još jedan veliki infrastrukturni projekat

Samir Mlaćo

Velika bitka vodi se za opstanak u Premijer ligi naše zemlje.

Čak šest klubova je u opasnoj zoni i vrlo je vjerovatno da se ništa neće znati do posljednjeg kola. Između ostalih, od ispadanja strahuju i u HŠK Posušje, a trenutno su izabranici Branka Karačića na desetoj poziciji.

Nakon remija u Širokom Brijegu (1:1) u prošlom kolu Posušje sada dočekuje FK Borac i očekuju se ispunjene tribine na Mokrom Docu.

Biće to pravi spektakl u nedjelju i sigurno da će domaći učiniti sve da obraduju svoje navijače te naprave korak bliže opstanku. Borac dolazi bez imperativa, s obzirom da je skoro osigurao plasman u Evropu, no Banjalučani neće sigurno doći čisto da 'izgube' dan.

Za ovaj trenutak živimo svaki vikend! 💙🤍 Zajedno do cilja! #samoposusje #hakp

Posted by HŠK Posušje on Sunday, May 7, 2023

U Posušju istovremeno radi na uređenju infrastrukture.

Oglasi

Naime, na stadionu Mokri Dolac postavljeni su reflektorski stubovi. U toku je završno kabliranje stubova, a kroz desetak dana očekuje se postavljanje trafostanice i podizanje te spajanje sijalica.

Sve jasno govori da će se uskoro u Posušju moći igrati noćne utakmice što će sigurno donijeti još veću posjećenost i bolju atmosferu.

Pohvale svakako idu na račun prvog čovjeka kluba Darija Sesara i članova Upravnog odbora koji su u proteklom periodu mnogo učnili da HŠK Posušje postane respektabilan premijerligaš u svakom pogledu i da se o ovom klubu pišu brojne pozitivne priče.

Prepoznali su to i navijači koji u velikom broju dolaze na sve domaće utakmice, a podržali su svoje ljubimce i u Širokom Brijegu. Opstanak u ligi bila bi kruna svega napravljenog u proteklom periodu, a treba istaći da mnogo veći bh. klubovi te oni iz komšiluka imaju samo riječi hvale za klub sa Mokrog Doca. 

Kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, čelnici Posušja za narednu sezonu spremaju još jedan veliki infrastruktturni projekat, što dovoljno govori da imaju visoke ambicije, ali i ambiciozne ljude koji znaju posao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje se u Premijer ligu vratilo prije dvije sezone pod palicom tadašnjeg trenera Denisa Ćorića u briljantnoj sezoni Prve lige FBiH, a sada su im preostala tri kola do kraja još jedne sezone u Premijer ligi.

Ugostit će FK Borac i FK Velež, te će u goste FK Željezničar.

Top Komentari

enko
Svaka cast a oni u trebinju ni kabal nisu nabavili.mladost d k.izleti zbog reflektora a leotar drugu sezonu bez njih.bitno je da je direktor takmicenja pilav zadovoljan.jos jwdanput,sretno posusju na projektu i nadam se opstanku u pl.
4 0
velez mo
Sretno Posušju da ostanu u ligi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi