Mulalić: Šta pričati nakon 5:0?; Petrović: Mi smo drugi kalibar ekipe
FOTO: A. Čaušević

Izjave nakon meča u Mostaru

Mulalić: Šta pričati nakon 5:0?; Petrović: Mi smo drugi kalibar ekipe

Haris Zilić

U 20. kolu WWin lige, Zrinjski je opravdao ulogu favorita na svom terenu i pregazio Igman iz Konjica rezultatom 5:0, a već nakon prvog poluvremena Plemići su vodili sa 4:0.

Po završetku utakmice komentar su dali treneri oba tima, Edis Mulalić i Željko Petrović, naravno bili su u različitim raspoloženjima, što i rezultat na semaforu govori.

Prvi je izjavu dao trener gostiju iz Konjica, Edis Mulalić.

"Jedno 30 minuta je dobro izgledalo, ali čim pustiš Zrinjskom pola šanse kazni te. Mislim da je penal prelomio utakmicu. Kome šta pričati nakon 5:0? Rezultat se broji, Zrinjskom čestitam. Prvi gol nas je presjekao.Ttreba raditi dalje pa ćemo vidjeti", rekao je Mulalić i dodao:

"Ide težak raspored, nismo to mogli birati. Moramo se skupiti da odigramo što bolje kući narednu utakmicu."

Komentar je zatim dao trener Zrinjskog, Željko Petrović.

Oglasi

"Nisam zadovoljan sa prvih 15 minuta, Igman je dobro stajao na terenu. Brži protok lopte smo trebali imati, mi smo drugi kalibar ekipe. Nakon toga je sve bilo ok", istakao je Petrović i nastavio:

"Drugo poluvrijeme smo mogli malo bolje doraditi zbog publike, ali 5:0, sve super na kraju. Razmišljamo sada o Kupu pa ćemo onda razmišljati u Slogi, oni su najveća ekipa u Evropi, ne znam koliko su visoki, ali prvo idemo Kup odraditi."

Petrović smatra njegova ekipa u većini utakmica ima ulogu favorita.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo favoriti protiv dosta ekipa, osim protiv Borca u Banja Luci, tu su šanse 50-50. Ima još dobrih ekipa, mi, Borac, Velež, Sarajevo. Treba se malo povesti računa oko nekih terena, jer fudbal zaslužuje igru, a ne nešto drugo. Skraćenje lige bi bio najpametniji potez."

Zrinjski je nastavio potjeru za Borcem, te je sada razlika između ove dvije ekipe sedam bodova. Sa druge strane Igman je ostao na poziciji koja vodi u niži rang, ali ima isto bodova kao i Tuzla City koji je u sigurnoj zoni.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
petroviću ne qenjaj, rezultat dobar igra za minus dva (-2)
0 1
user1675926959
Pa dragi Edise ne igra se utakmica 30 minuta već 90.Kakva crna žal...Žal je što ste realno najlošija ekipa u ligi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi