Admiru Musiću nakon sarajevskog i veliki mostarski derbi

Određena službena lica za derbi u srijedu

Admiru Musiću nakon sarajevskog i veliki mostarski derbi

Samir Mlaćo

U srijedu se igra veliki mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža. 

Dva tima su zamijenila domaćinstva, s obzirom da je susret trebao biti odigran u Gabeli gdje Rođeni igraju svoje domaće utakmice. Dogovoreno je da se susret odigra Pod Bijelim brijegom i to u srijedu od 17 sati.

Povjerenje NS BiH u ovom veoma važnom meču za oba tima dobio je sudija iz Sarajeva Admir Musić.

Musić je sudio i sarajevski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar na Koševu kada je bilo 1:1, a sada je odlučeno da se nađe na centru i u velikom mostarskom derbiju.

Zanimljiv podatak je da ekipe iz Mostara u Premijer ligi imaju samo po jedan poraz kada im je sudio Musić i to u 2019. godini. Na svim preostalima utakmicama kada je Musić bio na centru nikada ni jedni ni drugi nisu izgubili, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će u srijedu radovati, a ko tugovati iza 19 sati.

Bilbija golom u 86. minuti riješio gradski derbi: Zrinjski pobijedio Velež!  - SportSport.ba

Oglasi

Pomoćnici će mu biti Davor Maksimović iz Doboja te Amir Kadić iz Sarajeva. Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda. Delegat je Jasmin Memišević iz Breze, dok je posmatrač suđenja Rade Vukasović iz Trebinja.

Oba tima najavljuju pohod na tri boda, te se nadamo kvalitetnoj utakmici uz kvalitetno suđenje. Očekuje se da tribine stadiona Pod Bijelim Brijegom budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Zrinjski u ovaj meč ulazi sa druge pozicije i dvije utakmice manje, dok je Velež sedmoplasirani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići redaju pobjede, te su sve bliže liderskoj poziciji, a Rođeni ne gube, ali teško dolaze do tri boda. Situaciji su popravili u prošlom kolu kada su savladali Igman u Doboju kod Kaknja sa 1:0.

Već za vikend igraju se i susreti 14. kola Premijer lige, te premijerligaši nemaju puno vremena za odmor.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ovo onaj papak sto je na tekmi borac Velez, sjeckao igru maximalno, hajde da ga vidimo opet
5 2
Ljacmu1
Zrinjskom ne treba ciganluk oko suđenja, ali s ovim će ga biti.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi