Utakmica je završena, ali Zenica je puna policijskih snaga

Navijačima se sprema povratak u Zenicu

Utakmica je završena, ali Zenica je puna policijskih snaga

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Susret između Zrinjskog i Veleža je završen rezultatom 1:0, nakon čega su Plemići proslavili novi trofej.

Zrinjski je bio favorit u finalu Kupa, a to je i opravdao na terenu stadiona Bilino polje. Gol Marija Ćužea ispostavio se odlučujućim za duplu krunu uvjerljivo najbolje ekipe u BiH.

Zrinjski je ranije osigurao titulu, bio je izuzetno dominantan i želi da igra grupnu fazu u Evropi.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od evropskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je trener Mostaraca Krunoslav Rendulić.

Utakmica sama po sebi nije bila pretjerano zanimljiva, dok je veći fokus bio na dešavanjima na tribinama.

Veliki broj navijača jedne i druge ekipe doputovao je danas u Zenicu. Red Army je doputovao vozom, a potom su u velikoj koloni u autobusima stigli i Ultrasi.

Oglasi

Bili su odvojeni na tribinama, no bila su konstanta provociranja i prepucavanja. U finišu utakmice došlo je i do incidenata.

Prvo su u sudijskoj nadoknadi navijači Veleža, odnosno jedan dio njih počeli trgati stolice i ubacivati ih u teren, a pritom su povrijedili neke osobe iz stručnog štaba HŠK Zrinjski. Izgledalo je sve to zaista neprijatno.

Kada je odsviran kraj, bilo je velikih obračuna između igrača i članova stručnih štabova, no ubrzo se sve smirilo, nakon čega su jedni tugovali sa svojim navijačima, a drugi pak slavili.

Navijači će uz velike policijske snage krenuti put Mostara i svi se nadamo da će sve to proći bezbjedno i da neće biti u međuvremenu nekih sukoba izvan stadiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oko Bilinog polja je prisutan veliki broj policajaca koji su imali danas jako naporan dan, a koji još uvijek nije završen. Ostaje im da sve ovo privedu na najbolji način i da navijače zapute ka Mostaru.

A tamo se sprema veliko slavlje Ultrasa, uz nadu da ono neće biti zasjenjeno nekom tragičnom pričom. Sve je ovo na kraju, ipak, samo sport.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
hvala zeničanima što su bili pravi domačini, podvelešce smjestili na natkrivenu tribinu, a mostarce na "sećije" iza gola.
0 2
FRLegioen
Nema zaj........ s murijom u Ze! Volio ih ili ne ko god dodje da se k.... fasovace...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi