HŠK Zrinjski i FK Željezničar remizirali u Međugorju

Meč bez golova

HŠK Zrinjski i FK Željezničar remizirali u Međugorju

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Zrinjski i Željezničar remizirali su (0:0) u pripremnom susretu odigranom u Međugorju.

Žestoko se igralo u ovom duelu od prve minute iako se radilo o pripremnom meču pred start drugog dijela sezone.

Na otvaranju smo vidjeli nekoliko startova, falilo je međutim one prave igre, a Plemići su imali nešto konkretnije pokušaje preko Filipovića u prvih pola sata igra.

Međutim, najbolju šansu u prvom dijelu ima Željezničar. Ivan Lendrić je u 32. minuti pogodio stativu, da bi u finišu prvog poluvremena oba fudbalera ostala s igračem manje. Nakon gužve crvene kartone zaradili su Bilbija i Alispahić.

Treba istaći svakako da je Zrinjski u prvom dijelu i zatresao mrežu sarajevskog tima, ali je pogodak Kunića poništen zbog ofsajda.

Rustemović je otvorio drugo poluvrijeme udarcem iz slobodnjaka preko gola Željezničara, da bi potom Čirjak zaprijeto Eriću sa 20-ak metara, no golman tima s Grbavice brani.

Bivši igrač Željezničara Asim Zec imao je dvije jako dobre šanse da donese prednost svom timu, no nije bio precizan.

Zec je potom i u 80. minuti pokušao, no nije zabio, da bi zatim i Škrbić zaprijetio Eriću, nije uspio da pogodi. Ostalo je do kraja 0:0 i oba tima su nulom najavili početak drugog dijela sezone.

Pripremni meč:

FK Željezničar: Kjosevski, Blažević, Jovanović, Kosorić, Šehić, Alispahić, Sadiković, Štilić, Ramović, Zajmović, Lendrić. Još su igrali:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Erić, Stevanović, Ikić, Jovanović, Stanić, Sadiković, Jamak, Štilić, Subašić, Šehić i Lendrić.

HŠK Zrinjski: Horkaš, Tičinović, Rugašević, Jakovljević, Barbarić, Rustemović, Zlomislić, Bilbija, Filipović, Mišković, Kunić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Nisam neki navijač klubova iz naše lige al ovaj HŠK SVINJSKI bi volio da gubi utakmice i da budu što lošiji jer su oni oteli stadion od Veleza
3 4
DanGraf
Kolko je glupo sto u Mostaru postoje dva kluba. Ne kontam sto ne naprave fuziju. Klub da se zove FC Zrilež Venjski. Imali bi dva stadiona i ne bi bilo svadje. A iz grba da izbace politiku. I sahovnicu i petokraku napolje. Namjesto njiha stave prirodu. Odnosno hercegovacku kozu. Kao endmesku vrstu i simbol prepoznavanja. Svima bi bilo bolje.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi