HŠK Zrinjski ispustio pobjedu u Doboj Kaknju, Ivan Čurjurić promašio penal u nadoknadi

Veoma zanimljiv meč u Doboj Kaknju

HŠK Zrinjski ispustio pobjedu u Doboj Kaknju, Ivan Čurjurić promašio penal u nadoknadi

Midhat Šljivak

Mladost je u 29. kolu Premijer lige BiH dočekala aktuelnog prvaka Zrinjski, a na kraju je ovaj meč završen bez pobjednika (2:2).

Mladost je bila ta koja je imala nešto više od igra u uvodnim minutama meča. Prijetili su golu gostiju Bojo i Guzina, ali su gosti ipak prvi uspjeli da zatresu protivničku mrežu.

Plemići su poveli u 18. minuti. Brzu akciju završio je Mandić i pogodio je za prednost gostiju od 0:1.

Međutim, nije radost izabranika Blaža Sliškovića dugo trajala. Mladost je krenula ofanzivno prema golu Zrinjskog nakon primljenog gola, a takva igra im se vrlo brzo isplatila.

Domaći su do poravnanja došli u 29. minuti. Hreljić je uposlio Guzinu, a ovaj prekrasno pogađa mrežu Brkića za izjednačenje rezultata od 1:1.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko pokušaja. Ipak, promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu gosti iz Mostara su ponovo došli u prednost. Čirjak je prekrasno pogodio iz slobodnog udarca za prednost gostiju od 1:2.

Mandić je u 67. minuti mogao da zabije i treći gol za goste. Ipak, iz dobre pozicije šutira tik preko gola, da bi u narednom napadu Mladost imala sjajnu priliku, ali je Arežina promašio.

Ipak, u 79. minuti domaći su poravnali. Guzina je bio akciji, njegov prvi udarac je izblokiran, a zatim nakon drugog šuta Jakovljević loptu zaustavlja rukom i dobija crveni karton. Dosuđen je penal, a Atajić je pogodio za 2:2.

To je bio na kraju i konačan rezultat meča. Plemići su u nadoknadi meča dobili i penal nakon što je Hreljić skrivio kazneni udarac. Ivan Čurjurić je međutim pogodio stativu i gosti su ostali bez pobjede.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Mladost - Zrinjski 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Velić, Hreljić, Horić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Čirjak, Pezer, Marković, Rugašević, Jakovljević, Mandić, Mujagić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Poklonili titulu FK Sarajevo sto je moda dobro za ostale klubove u drzavi, jer postoji mala sansa da i iducoj seozoni zadrze onog glupana na klupi.
0 11
bebi
E nek je promasio ovaj pakas izdajnicki vala pa makar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi