Jakirović o riječima Mulalića: Nisam to rekao!

Kratko se zadržao,a tražio je da press konferencija ne bude zajednička

Jakirović o riječima Mulalića: Nisam to rekao!

S. Mlaćo
Zrinjski je uspješno prošao još jednu prepreku.

Pogotkom Tičinovića Plemići su slavili na Grbavici i s pjesmom idu kući.

Nakon meča u Plavom salonu govorio je Sergej Jakirović.

Gledali smo dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme zabili gol, a u drugom je Željo bio bolji. Golman nas je držao, a na kraju smo bili bolji za jedan gol. Igra se za golove“, kazao je Jakirović.

Dodao je da su njegovi momci posvećeni radu, a da nikoga nije lako pobijediti u ligi.

“Liga je zeznuta. Nama najviše smeta zamjenski teren. Treći put već uzimamo Želju, nas je Željo dobio, zasluženo“.

Oglasi

Govorio je u sukobu sa Mulalićem.

“Neka ostane među nama. Nije bilo korektno. Nije istina da sam rekao da je tada seljakluk bio, možete to pogledati na youtube kanalu Zrinjskog“., kratak je bio Jakirović koji je tražio da press konferencije budu odvojene.

Mulalić o sukobu sa Jakirovićem: Ako je tada bio seljakluk, šta je danas bilo?

“Teška utakmica. Mislim da smo bili bolji danas. Trener protivnički ekipe kaže da nismo. Imamo prekid za nas, oni jednu šansu, mi dva puta imamo priliku da izbijemo, a oni nas kazne. U drugom poluvremenu smo zarotirali pozicije, te nijednog trenutka nismo kidisali. Imali smo i prečku, Zrinjski nije imao šansu u drugom poluvremenu. Nismo nagrađeni golom, a trebali smo najmanje jednim. Nismo se loše prezentirali, ostaje žal za bar jednim golom“, kazao je Mulalić.

Da li je Zrinjski najbolja ekipa, a Vi ste je nadigrali?

“Nikada nisam bio u situaciji da dovedem igrača kojeg hoću. Pogodili smo sa dva krila koja smo doveli na ljeto. Pokazali su nivo za naše uslove, a moj zadatak je da izvučem maksimum iz ekipe. Zrinjski je na tom nivou, sigurno su najkvalitetnija ekipa, a njihova klupa može u prvu postavu drugih ekipa. Mi smo napravili napredak, igrali protiv najbolje ekipe i nadigrali je. Smanjili smo zaostatkom za Zrinjskim što se tiče polja, a oni su dovoljno iskusni da svaku grešku kazne. Sa te strane nemam šta zamjeriti momcima. Da bar imamo širi roster, da smo ubojiti i opasniji, ali to je što imamo. Možemo biti zadovoljni, smanjili smo razliku u kvaliteti. Žao mi je što momci nisu nagrađeni, a mislim da smo bili dobri bar za jedan gol.

Oglasi

Sveli smo Zrinjski da bude bez šanse u drugom poluvremenu. Nije to mala stvar u našim uslovima. Ako budemo pametni zadržat ćemo ove igrače. Osuđen si na rad, rad, rad, valjda se i poboljša situacija pa se nadodamo na ovo“.

Šta je to što je potrebno ekipi?

“Sigurno napadač. Mi smo Željo, imamo malo veće prohtjeve. Mora neki zabiti...“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Incident na kraju meča? Ko je kriv, šta se desilo?

“Usudili smo se da ih dobijemo u Mostaru, a on je tada kazao da nam je liga tu gdje jest zbog nekog valjanja našeg u Mostaru. Na opasku moju tada da li je to bilo danas u kontra slučaju, on nije mislio tako. Ja mu čestitam, Željo je veći klub, a on nameće da igraju dva najveća kluba... To je bila moja opaska, ako je tada bio seljakluk, a šta je onda bilo danas? Ako ga je to uvrijedilo, onda ne znam... Ja sam normalan, skroman, ali nećemo gledati stvari sa neke visine. Ako si realan, šta je danas bilo. Jel opet Željo bio seljak? Želim mu da trenira Dinamo, da budu najbolji, ali ne znam...“, dodao je Mulalić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umzm12123
Pusti profa debila,najvecu seljacinu ove lige on samo to i zna! Samo jako,volimo te bola!
10 14
SamoZrinjski
Jakir jedan veliki gospodin,a za ovog penisa mulalica i njegovi znaju kakav je tarzan i normalna raja ga se stidi
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi