Plemići se radovali tituli, Kolić sa dva efektna pogotka obilježio pobjedu Želje, Velež siguran

U Omladinskoj Premijer ligi odigrano je veoma uzbudljivo kolo

Plemići se radovali tituli, Kolić sa dva efektna pogotka obilježio pobjedu Želje, Velež siguran

U Omladinskoj Premijer ligi za kadete više nema nedoumica.

Tituli su osvojili mladi nogometaši HŠK Zrinjski koji su uspjeh proslavili jučer.

Ipak, bilo je veoma uzbudljivo. Sarajevu je 'tinjala' nada da mogu do pobjede, a onda da se sve odluči u zadnjem kolu, no Plemići su se radovali. Sarajevo je povelo preko Emira Omerkića, moglo povesti i 2:0, no kada nije, domaći su to kaznili.

Pokrajčič, Arapović i Spajić su pogađali, te je bilo jasno da će pobjednički pehar biti podignut u Mostaru.

Plemići imaju zaista talentovanu generaciju, a trener je Dubravko Orlović, inače selektor U-19 reprezentacije naše zemlje. Prvi strijelac ekipe je Antonio Arapović sa 32 pogotka, ujedno i prvi strijelac lige. U Sarajevu imaju za čime da žale. Danijel Stojanović je napravio sjajan rezultat u drugom dijelu, skoro 'istopio' prednost rivala, te je malo nedostajalo da pehar dođe na Butmir. Ipak, u bordo klubu mogu biti sretni i zadovoljni, a istakli su se ove sezone sjajni Vrban, Aleta, Mehmedović, Tiro, Cerić..., mladići koji će sigurno biti budućnost kluba u svakom pogledu.

Kvalitetan meč vidjeli smo i u Banjoj Luci gdje je Željezničar gostovao kod Borca i slavio 3:1.

Oglasi

Meč je obilježio sjajni vezista gostiju Malik Kolić koji je postigao dva pogotka. Kolić je efektno matirao domaćeg golmana već u prvoj minuti, a zatim u 80. minuti iskoristio izlazak golmana Borca i sa više od 30-metara postigao novi pogodak, a prethodno je  sam kreirao akciju svog tima, odnosno sjajnom loptom uposlio jednog saigrača. Pogotke možete pogledati ovdje.

Kolić je postigao devet pogodaka ove sezone, a nastupa u veznom redu, te je najefikasniji vezni igrač u prvenstvu. Ovaj 17-godišnjak ima i ugovor sa prvim timom, imao je priliku i odraditi pripreme sa prvim timom, te se očekuje da u skorijoj budućnosti upiše i seniorske minute.

Još jedan pogodak za Željezničar postigao je Vedran Đorđe, dok je za Borac strijelac bio Siniša Ristić.

U Mostaru su snage odmjerili kadeti Veleža i Tuzle City.

Goste je načeo Nirmel Škaljić, na 2:0 je povisio Mirza Bjelavac, a na 3:0 je povisio Ibrahim Gerin. Strijelac za Tuzlake je bio Belmir Čorhodžić.

Oglasi

Zrinjski kolo prije kraja ima 73 boda, Sarajevo je na 66, a Željezničar je na 59.

U posljednjem kolu Elitne lige BiH U-17 sastaju se:

FK Tuzla City- FK Borac

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Željezničar - HŠK Zrinjski

FK Sarajevo - FK Velež

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi