Jučer napustio Zrinjski, danas je u novom klubu
Plemići se spremaju u Međugorju

Vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje, a dobro ga poznaju

Jučer napustio Zrinjski, danas je u novom klubu

Samir Mlaćo

Zrinjski je jučer potvrdio nove rastanke, a između ostalih Mostar je napustio ofanzivac Nikola Marić.

Marić je imao više nego skromnu minutažu, upisao je tek jedan nastup i to u Kupu BiH, a stigao je kao prvi strijelac treće lige Hrvatske. U 27 utakmica postigao je 25 pogodaka, bio je to mamac za Plemiće, no u žestokoj konkurenciji nije dobio šansu.

Odmah po odlasku iz Mostara Mamić je pronašao novi klub. Njegov novi klub je Opatija iz Htvatske, a cilj ove sezone je povratak u Prvu ligu.

Marić je ponikao u NK Rijeka, ali nije dobio šansu u prvom timu. Promijenio je deset klubova, a zatim stigao u Mostar i očekivao velike stvari, no nisu se desile.

Opatija ima visoke ambicije, a prva zvijezda je Goodnes Ajayi, dok je klub nedavno napustio nekadašnji Plemić Tonći Kukoć.

Opatija nakon prvog dijela sezone imao 30 bodova kao i lider Radnik, dok je Mladost na 29, a Marsonija i Karlovac na 27.

Oglasi

Kada je Zrinjski u pitanju, Plemići se spremaju u Međugorju, a prvi pripremni meč će odigrati u subotu.

"Naša prva provjera u ovoj godini zakazana je za subotu od 13 sati kada ćemo u međugorskom Sport Centru odmjeriti snage s NK Croatia Zmijavci! Vidimo se!", stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Podsjetimo, Pored Marića, klub je jučer potvrdio da će Luka Marin i Petar Mišić na posudbe. Oni imaju ugovore sa Plemićima, pa će u drugom dijelu sezone kao posuđeni nogometaši boraviti u NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od novajlija tu su Goran Karačić, Igor Savić, a najzvučnije ime svakako je Argentinac Sebastian Corda za kojeg će ovo biti prvi angažman u Evropi.

Do sada je nastupao u svojoj zemlji, pa će biti zanimljivo kako će se snaći u Premijer ligi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije