U Mostaru mogu biti ponosni: Omladinci Zrinjskog se poigrali sa Borcem, a zatim i sa FK Željezničar
U Zrinjskom mogu biti ponosni na omladince, ali isti rijetko dobiju šansu u prvom timu

Kadeti Plemića blizu titule, a u igri za trofej su i juniori

U Mostaru mogu biti ponosni: Omladinci Zrinjskog se poigrali sa Borcem, a zatim i sa FK Željezničar

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Plasmanom u grupno takmičenje Konferencijske lige prošle sezone HŠK Zrinjski je napravio veliki uspjeh.

Plemići su postavili neke nove standarde, ali čini se da ove sezone neće moći do titule prvaka. U igri su ipak i za trofej Kupa gdje će također se boriti sa FK Borac.

I pored toga, u Mostaru nisu zaboravili omladinske selekcije.

Jučer su isti imali itekako uspješan dan.

Pioniri i kadeti Zrinjskog odmjerili su snage sa FK Borac i slavili sigurne pobjede. Pioniri su slavili golvima Alekse Šehovca, Mustafe Velića, Andrije Ćorića i Ivana Vasilja sa 4:2.

Za Borac su pogađali Matej Deket i Stefan Štrbac. Zrinjski je šestoplasirana momčad u Omladinskoj Premijer ligi za kadete, a lider je FK Sarajevo sa 71. bodom, dok Željezničar ima 61 i titula će gotovo sigurno na Butmir.

Oglasi

Kadeti Zrinjskog suvereno gaze ka tituli prvaka. Jučer su izabranici Dubravka Orlovića, inače selektora U-19 reprezentacije BiH, savladali Borac sa 4:0.

Antonio Arapović je postigao dva pogotka, a po jedan su dodali Teo Mikulić i Ante Spajić.

Zrinjski je lider u kadetskoj kategoriji, Plemići imaju 64 osvojena boda, dok je Sarajevo na 57, ali bordo tim ima i utakmicu manje.

Pravu nogometnu lekciju očitali su juniori Zrinjskog jučer na Grbavici vršnjacima iz FK Željezničar. Željezničar je u pozitivnom nizu ušao u ovaj meč, ali na terenu je dominirala jedna ekipa.

Bilo je čak 4:0. Dva puta je pogodio Marko Kozina, a po jednom Josip Stojić i Tomislav Koprčina.

Plemići su u borbi za titulu u juniorskoj konkurenciji te zaostaju samo tri boda za FK Sarajevo. Sarajevo je od samog starta na liderskoj poziciji, no kriza rezultata donijela je nadu Plemićima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvi strijelac juniora Plemića je upravo jučerašnji junak pobjede Marko Kozina koji je postigao deset pogodaka. Prvi strijelac juniorske Premijer lige je Dženan Puce iz FK Velež sa 16 pogodaka.

Seniori HŠK Zrinjski danas gostuju u Posušju kod istoimene ekipe i pokušat će nastaviti pobjedonosni niz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi