HSV ponovo usporava u najvažnijem dijelu sezone: Neočekivan domaći poraz komplikuje situaciju
Foto - EPA

Darmstadtu tri boda

HSV ponovo usporava u najvažnijem dijelu sezone: Neočekivan domaći poraz komplikuje situaciju

M. Šljivak

Ekipa HSV-a iznenađujuće je poražena na svom terenu od Darmstadta sa 2:1 u susretu 28. kola Druge Bundeslige.

Tim iz Hamburga je u prethodne dvije sezone u finišu sezone ispustio povratak u Bundesligu i očigledno da je veliki pritisak na igrače njemačkog velikana i ove sezone.

Darmstadt je došao na Volksparkstadion kao autsajder, no na kraju je odnio tri boda.

Berko je u 51. minuti pogodio za 0:1, da bi devet minuta kasnije Dursun povećao prednost na 0:2.

HSV je uspio u 77. minuti da dođe do gola. Dudziak je zabio za 1:2, ali do kraja nisu uspjeli doći barem do jednog boda i gosti su stigli do trijumfa.

HSV je trenutno drugi sa 50 bodova, ali navijači su sasvim sigurno u strahu da im se ne ponove prethodne dvije sezone kada su u samom finišu sezone serijom loših rezultata ostali bez plasmana u Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

HSV - Darmstadt 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi