HSV ne može bez blamaža i katastrofa

2. Bundesliga

HSV ne može bez blamaža i katastrofa

M. Šljivak

Njemački velikan HSV po prvi put ove sezona igra u 2. Bundesligi i u prvih šest kola su jako dobrim igrama istakli kandidaturu za ekspresan povratak u društvo najboljih.

Međutim, da ovaj tim u posljednjih nekoliko godina ne može bez blamaža i katastrofa pokazala je današnja utakmica 6. kola Cvajte u kojoj je HSV razbijen na svom terenu od Regensburga sa uvjerljivih 0:5.

Gosti su već u prvih 45 minuta potpuno razbili HSV. Sa tri gola Adamyana došli su do 0:3, a HSV je u finišu promašio i penal preko Hunta.

To je dodatno utjecalo na igrače ovog tima, pa je Regensburg završio posao sa još dva gola u nastavku, a za konačnih 0:5 pogađali su Correia i George.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

HSV je usprkos porazu i dalje na drugom mjestu tabele sa 12 bodova, dok je Regensburg 13. sa sedam.

2. Bundesliga, 6. kolo:

HSV - Regensbrug 0:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi