HSV pobijedio u Duvnjakovom debiju

HSV pobijedio u Duvnjakovom debiju

Edmir Škorić

Svoj debi u dresu HSV-a sinoć je imao Domagoj Duvnjak, koji je sa tri pogodka pomogao svom novom klubu da u prijateljskom ogledu savlada švicarski Schaffhausen (31:24).

Danas najskuplji rukometaš, te reprezentativac Hrvatske, nedavno je stigao u HSV kao veliko pojačanje. Nijemci su sinoć odigrali prijateljski susret protiv švicarskog Schaffhausena, a po prvi put bijeli dres njemačkog giganta obukao je Domagoj Duvnjak. Pred oko 2850 ljubitelja rukometa u Sportskoj dvorani u Hamburgu, Duvnjak je postigao tri pogodka, a toliko su postigli i njegove reprezentativne kolege Igor Vori i Blaženko Lacković.

Po pet golova za domaći sastav postigli su Hans Lindberg i Marcin Lijewski. Na poluvremenu Švicarci su zaostajali pet golova, a na kraju je HSV slavio sa sedam golova razlike.

"Osjećam se sjajno, srdačno sam dočekan od suigrača i sretan sam što igram za HSV", istakao je bivši igrač RK Zagreba CO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije