HSV slavio sa zvukom sirene

Rukometna Bundesliga

HSV slavio sa zvukom sirene

Adnan Beganović

U okviru 3. kola rukometne Bundeslige HSV, čije boje brani i naš legendarni golman Enid Tahirović, u Magdeburgu je savladao domaću momčad (29:28).

U jako izjednačenoj utakmici u kojoj niti jedna momčad nije imala više od tri gola prednosti (HSV 23:20), HSV je pogotkom hrvatskog reprezentativca Blaženka Lackovića u posljednjoj sekundi slavio sa 29:28.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Lindberg sa 9, te Lacković sa 4 gola, dok su Jurecki i Grafenhorst sa po 5 golova bili najučinkovitiji kod Magdeburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.