HSV-u bod na gostovanju kod Nürnberga

Njemačka Bundesliga

HSV-u bod na gostovanju kod Nürnberga

A. Haznadarević

U susretu 18. kola njemačke Bundeslige, ekipe Nürnberga i HSV-a su odigrale neriješeno rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme prošlo je u prilično ujednačenoj igri, a osim nekoliko prilika na obje strane nije bilo većih uzbuđenja.

 

I u drugom poluvremenu slična igra, pa se s pravom moglo očekivati da meč završi bez promjene rezultata.

 

Međutim, dvadeset minuta pred kraj prava ofanziva na obje strane, a HSV prvi dolazi do pogotka, nakon što je Artjoms Rudnevs odlično iskoristio ubačaj Dennisa Aoga, te glavom pogodio za 0:1.

 

Ovaj gol je ekspresno probudio letargične domaćine, koji svega pet minuta poslije poravnavaju rezultat, a strijelac je ovoga puta bio Tomas Pekhart. Asistenciju je upisao Timo Gebhart.

 

Imao je HSV u samoj završnici meča nekoliko prilika, a onu najizgledniju propušta Heing Min Son, koji glavom ne uspijeva pogoditi mrežu domaćeg Nürnberga.

 

Bundesliga, 18. kolo

Nürnberg - HSV 1:1 (Pekhart 75 / Rudnevs 70)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.