HSV u finišu slomio Fuchse i plasirao se u Ligu prvaka

HSV u finišu slomio Fuchse i plasirao se u Ligu prvaka

Adnan Beganović

Rukomtaši HSV-a igrat će u grupnoj fazi Lige prvaka. Naime, nakon što su u prvom susretu kvalifikacija u Berlinu remizirali sa domaćim Fuchseom (30:30), večeras su bili bolji od istog protivnika (27:26), te su se tako plasirali u grupnu fazu Lige prvaka koju su osvojili prošle sezone.

Duel Fuchsea i HSV-a ponovo je bio jako uzbudljiv, a na kraju je slavio HSV-e, iako ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda pripala i momčadi iz Berlina.

Momčad iz Berlina je mnogo bolje otvorila susret i većim dijelom prvog poluvremena je imala rezultatsku prednost, a na odmor je otišla sa zalihom od četiri gola (14:10).

Do 41. minute Fuchse je uspijevao održavati prednost iz prvog poluvremena (20:16), a onda se budi i HSV, koji u 55. minuti stiže na dva gola zaostatka (26:24).

U posljednjih pet minuta HSV postiže tri pogotka, dok Fuchse ne uspjeva zabiti niti jedan, tako da na kraju do pobjede stiže aktuelni evropski prvak.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Pfahl sa šest, te Lindberg sa pet pogodaka, dok su Peterson sa osam, te Zachrisson sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Fuchsea.

Liga prvaka, kvalifikacije:
HSV - Fuchse 27:26 (10:14), prvi susret je završen rezultatom 30:30
HSV Hamburg: Bitter, Cleverly - Pfahl 6, Lindberg 5, Jansen 3, Duvnjak 3, Schroder 2, Đorđić 2, Hens 2, Marković 1, Nilsson 1, Mahe 1, Dominiković, Canellas, Flohr.
Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl - Petersen 8, Zachrisson 7, Nielsen 4, Igropulo 2, Horak 2, Romero, Jaszka 1, Spoljarić, Wiede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.