HSV u nevjerovatnom meču izborio opstanak

Ostali u Bundesligi

HSV u nevjerovatnom meču izborio opstanak

Midhat Šljivak

HSV ni nakon 52 godine neće ispasti iz Bundeslige. Ekipa Karlsruhera je dočekala tim iz Hamburga, te su bili veoma blizu plasmana u društvo najboljih, ali su na kraju nakon produžetaka poraženi s 2:1.

Prvi meč ova dva tima završen je bez pobjednika (1:1). Ovaj rezultat je odgovarao Karlsruheru, kojem je trebala nula za plasman u Bundesligu.

Igrala se 78. minuta susreta kada  Reinhold Yabo završava sjajnu akciju za prednost Karslruhera od 1:0.

Do kraja regularnog dijela susreta dominacija HSV-a. Pogađali su stative, stvorili su nekoliko odličnih prilika, a do gola dolaze u drugoj minuti nadoknade. Gol vrijedan produžetaka postigao je Marcelo Diaz iz slobodnog udarca za 1:1.

Međutim, produžeci nisu donijeli velika uzbuđenja sve do 115. minuta kada Nicolai Muller pogađa za pobjedu HSV-a i ostanak u Bundesligi.

Doigravanje za Bundesligu:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Karlsruher - HSV 1:2 (Yabo 78' / Diaz 90+2', Muller 115')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.