Fudbalska romantika koja se čekala 23 godine: Nottingham je u Premiershipu!
FOTO: Telegraph

Odigrana "najskuplja" utakmica u svijetu fudbala

Fudbalska romantika koja se čekala 23 godine: Nottingham je u Premiershipu!

Haris Zilić

Odigrana je "najskuplja" utakmica u svjetskom fudbalu.

U finalu play offa engleskog Championshipa na prepunom Wembleyu snage su odmjerili Huddersfield Town i Nottingham Forest.

Nakon velike borbe i sjajne utakmice plasman u Premiership, ostvarila je ekipa Nottinghama Forest.

Popularni Šumari i dvostruci prvaci Evrope se tako nakon 23 godine posta vraćaju u elitu.

Trenutak odluke u današnjem susretu desio se u 43. minuti kada je Colwill postigao autogol za 0:1.

Pokušavao je Huddersfield da se vrati u meč, imao je i Nottingham još neke prilike, ali ostalo je 0:1 i nastupilo je veliko slavlje igrača i navijača tima sa City Grounda.

Podsjetimo, ranije su kroz ligaški dio takmičenja plasman u Prmeiership obezbijedile ekipe Fulhama i Bournemoutha, a dok su iz Premiershipa ispali Norwich, Watford i Burnley.

Računajući TV i komercijalna prava te zaradu od prodatih ulaznica Nottingham će inkasirati cifru od nevjerovatnih 200 miliona eura zbog čega ovaj finalni susret ima i neformalni naziv najskuplje utakmice.

Ukoliko Nottinhgam uspije ostati u Premiershipu u prvoj sezoni onda će dobiti još 100 miliona eura, a ukoliko ispadne bit će mu isplaćeno 100 miliona kroz naredne dvije godine.

Top Komentari

Bosnian_King_Tz
Trofejniji od mci
8 0
CrveniKakanj
Pravi klub za Premier ligu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi