Hudson Odoi morat će se braniti od optužbe za silovanje

Rasvjetljuje se slučaj hapšenja mladog Engleza

Hudson Odoi morat će se braniti od optužbe za silovanje

Kako je već pisano, napadač engleskog nogometnog prvoligaša Chelseaja Callum Hudson-Odoi (19) je u ranojutarnjim satima u nedjelju uhapšen, ali u prvom trenutku nije se znalo više detalja.

Britanski i američki mediji pak saznaju da je mladi nogometaš priveden nakon što je policiju u njegov stan pozvala žena koja tvrdi da je silovana. Tako se mladi krilni igrač Chelseaja, nakon što je prebolio koronavirus, opet našao u središtu javnosti iz nenogometnih razloga.

Policija je nakon privođenja ispitala 19-godišnjeg Odoija, a onda je pušten uz jamčevinu te se policiji opet mora javiti u junu. Glasnogovornik policije je dao neke detalje oko slučaja i hapšenja.

"Kad su hitne službe stigle, žena je prijavila silovanje. Prevezena je u bolnicu, a muškarac je na licu mjesta uhapšen zbog sumnje u silovanje. Pušten je iz pritvora te se uz jamčevinu mora vratiti sredinom juna", kazali su iz policije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hudson-Odoi je navodno u svoj stan pozvao ženu koja je model na društvenim mrežama, a tako su se i upoznali. Policija se vratila u njegov stan kako bi pronašla nove detalje u vezi slučaja. Chelsea je odbio dati komentar, ali će ozbiljno sagledati situaciju zbog teških optužbi, ali i ponašanja koje spada u kršenje karantene i pravila koja su na snazi u Velikoj Britaniji. Odoi je u ožujku bio jedan od prvih engleskih nogometaša koji je testiran pozitivno na COVID-19, ali se oporavio te bi se trebao vratiti ekipnim treninzima sa svojom ekipom čim Premier liga izglasa mjere opreza i protokole koji se dogovaraju među klubovima, igračima, vlastima i medicinskim stručnjacima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi